Alman Ve Belçikalı Öğrenciler Kültür Turlarını Sevdi

Antalya'da 2012 yılı içinde 5 bin Alman ve Belçikalı öğrencinin, tarihi ören yerlerinde kültür turuna...

Antalya'da 2012 yılı içinde 5 bin Alman ve Belçikalı öğrencinin, tarihi ören yerlerinde kültür turuna çıktığı belirtildi. Bazı derslerini ören yerlerinde işleyen öğrencilerin bu sayede tarih dersine olan ilgisinin arttığı kaydedildi.

Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, Antalya'ya getirdikleri Avrupalı öğrencileri program takviminde Side Antik Kent, Apollon Tapınağı, Selge Antik Kent, Perge Antik Kent, Termessos Antik Kent, Kekova, Myra Antik Kent, Olimpos Antik kent, Letoon Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro, Side Antik Tiyatro, Alanya Kalesi, Patara Meclisi, Likya kaya mezarları, Manavgat Şelalesi, Manavgat Külliye Camii, Xanthos Antik Kent ve Antalya Yivli Minare'yi gezdirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Alman ve Belçikalı öğrencilerin Antalya bölgesindeki tarihi ören yerlerine kardeş okul öğrencileriyle birlikte çıktıklarını anlatan Elbudak, böylece öğrenciler arası kültürel kaynaşmanın yanı sıra İngilizce, Almanca ve Türkçe dillerini öğrenme ve yöresel kültürleri yakından tanıma fırsatı oluştuğunu kaydetti.

Alman tarih öğretmeni İsabel Rivay da çıktıkları kültür turunda bazı ders konularını tarihi ören yerlerinde yerinde işlediklerini söyledi. Rivay, kültür turlarının Alman öğrencilerin tarih dersine ilgisini arttırdığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: