Almancıların taşınmazlarına göz koydular

Almancı taşınmazlarını sahte evraklarla satışa sunmaya hazırladıkları ileri sürülen 20 kişi gözaltına alındı...

Yurdışına çıkan vatandaşların tarla, bağ, bahçe gibi taşınmazlarını sahte evraklarla satışa sunmaya hazırladıkları ileri sürülen 20 kişi gözaltına alındı...

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi başta olmak üzere Almanya gibi ülkelere giderek uzun süre geri dönmeyen vatandaşların taşınmazlarına sahip çıkmaya çalıştığı ileri sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi ile Bursa, Aydın gibi birçok farklı kentten çalışmak veya kalıcı olarak yurt dışına çıktıktan sonra uzun süreliğine geri dönmeyen vatandaşların, taşınmazlarını ele geçirmeye çalıştığı ileri sürülen, suç örgütü niteliği taşıyan 20 kişi gözaltına alındı. Şahısların emlakçı ve tapu müdürlüklerinde çalışan anlaşmalı kişiler aracılığıyla taşınmazları 3. kişilere satışa hazır hale getirdiği ileri sürülüyor.

Reklam
Reklam

Viranşehir İlçesi başta olmak üzere Afyon, Mersin, Mardin, Diyarbakır, Osmaniye, Bursa ve Aydın İllerinde eş zamanlı operasyon düzenlenerek ikisi tutuklu olmak üzere toplam 15 şahıs yakalandı. Yakalanan 3 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 10 şüpheli hakkında ise, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüt faaliyeti kapsamında rüşvert vermek-almak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme, şantaj ve yardım etme’ suçlarından düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte bugün asli makamlara sevkedilecek.

Tahkikat devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz