Almanları dolandıran şebekeye darbe

Alman vatandaşların dolandırılmasına ilişkin, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin başlattığı operasyonlarda 4 ilde 96 kişi...

Alman vatandaşların dolandırılmasına ilişkin, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin başlattığı operasyonlarda 4 ilde 96 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, Almanya'da alışveriş yapan kişilere Türkiye’den telefon açıp, 'Araba kazandınız' dediği ve bu kişileri yasal işlemler için banka hesaplarına para yatırmaları konusunda ikna ettiği ileri sürüldü.

Alman makamlarından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, AVM’lerden alışveriş yapan kişilerin telefonla aranarak dolandırıldıkları yönünde yaklaşık 600 şikayet geldi. İddiaya göre, yaptıkları alışverişler karşılığında araba kazandıkları söylenen Alman vatandaşlardan, yasal işlemler için verilen hesaplara para yatırmaları istendiği tespit edildi. Kazanılan araçların neden Türkiye’den gönderildiğini soran Almanlara, vergi indirimi gerekçe gösterildiği belirlendi. Vaatlere inanan Almanlardan bazılarının verilen hesaplara para yatırdığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Polisin tespitlerine göre, bu işlem için Türkiye’de bir çağrı merkezi bile kuruldu. Mali polisin yaptığı araştırmaların ardından harekete geçildi. Alman polisinin verdiği bilgilerinden de yola çıkan ekipler, İstanbul, Samsun, Balıkesir ve Edirne 'de 110 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda 96 kişi gözaltına alındı. Polisin, bu yöntemle elde edilen yaklaşık 1 milyon 500 bin euro kazancı mercek altına aldığı belirtildi.

Emniyette sorgusu tamamlanan 16 şüpheli serbest bırakıldı. 12 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. 69 şüphelinin ise emniyetteki sorgusu sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: