Almanya 1. Giresun Günleri Başladı

Giresun Valiliği ile Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği tarafından organize edilen Almanya 1. Giresun Günleri'nin başladığı bildirildi.

Giresun Valiliği ile Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği tarafından organize edilen Almanya 1. Giresun Günleri'nin başladığı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Almanya'nın Essen kentinde başlayan organizasyonda konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in, Alman yatırımcıların Giresun'a ve Doğu Karadeniz'e yatırım yapmalarının önünü açmaya çalıştıklarını belirttiği kaydedildi.

Şahin, Giresun Günleri kapsamında Giresun'un kültür, turizm ve tanıtım faaliyetlerinin yanında özel sektör temsilcilerinin de karşılıklı ticaret, yatırım ve işbirliği alanlarında görüşmeler yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Organizasyonla sadece Giresun'un değil Doğu Karadeniz'in diğer illerine de yatırım yapılmasını amaçlıyoruz. 2014 yılında Ordu-Giresun Havaalanı'nın bitirilmesi her iki ilin gelişmesini bir kat daha artıracak. Öte yandan Giresun Üniversitesi ile Essen Üniversitesi arasında işbirliğinin sadece ekonomik değil akademik alanda da sürmesinin önemi büyük."

Organizasyona, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Ruhr Bölgesi Başkanı Karola Geib Netthöfel, FAKT Ag. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hubert Schulte Kemper, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, GİHDER Başkanı Ayhan Akten, Giresun Üniversitesi, DOKA, Espiye ve Keşap kaymakamları, İl Özel İdaresi, FİSKOBİRLİK, Çaykur, Giresunspor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Giresun Müftülüğü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ile gurbetçiler katıldı.

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: