Almanya 7 - 6 İtalya

EURO 2016 çeyrek final mücadelesinde son Dünya Şampiyonu Almanya ile İtalya karşılaştı. Mesut Özil ile öne geçen Almanya, Bonucci'nin penaltıdan golüne engel olamayınca karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere bitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca yarı finale çıkan takımı penaltı atışları belirledi. Almanya penaltı atışlarında İtalya'yı 6-5 yenerek yarı finale çıkmayı başardı. Panzerlerin rakibi Fransa - İzlanda eşleşmesinin galibi olacak.

Fizik gücü yüksek iki takımın karşılaşması orta alan mücalesi şeklinde başladı. Almanya karşılaşmanın 15. dakikasında erken bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Sami Khedira Eder ile girdiği ikili mücadele sonucunda sakatlandı ve yerini Bastian Schweinsteiger'e bıraktı.

28. dakikada Tomas Müller'in ortasına iyi yükselen Bastian Schweinsteiger kafa vuruşunu da yaptı ve topu ağlara gönderdi. Fakat karşılaşmanın Macar hakemi Viktor Kassai Schweinsteiger'in Bonucci'ye faul yaptığı gerekçesiyle çaldığı düdük sonucunda ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Reklam
Reklam

İlk yarının son dakikalarında İtalya gole çok yaklaştı. Bonucci'nin uzun pasında savunma arkasına sarkan Giaccherini son çizgiden topu içeriye çevirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan Sturaro gelişine mükemmel bir şu çıkardı fakat Boateng kaleye giden topa dokunarak kornere gönderdi.

İlk 45 dakikanın kalan bölümünde de gol olmayınca taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yarıya İtalyanlar daha istekli başladı. Conte'nin öğrencileri ilk 10 dakikada oyunu Almanya yarı sahasına yıkmayı başardı. Pelle ile etkili olmaya çalışan Maviler, Panzerlerin defansında boşluk bulmakta zorlandı.

Dakikalar 65'i gösterdiğinde Beşiktaş'ta harika bir sezon geçiren Mario Gomez Hector'a müthiş bir pas verdi. Hector'un içeriye çevirdiği top Chellini'ye de çarparak Mesut Özil'in önüne düştü. Mesut gelen topa hiç bekletmeden düzgün bir vuruş yaptı ve zorlu İtalya karşısında ülkesini 1-0 öne geçirdi.

68. dakikada Almanya ikinci gole çok yaklaştı. Mesut Özil'in defansın arkasına attığı harika pasta Mario Gomez topla buluştu. Golcü oyuncu meşin yuvarlağı kontrol etti ve topuğuyla zor pozisyonda şut çekmeyi başardı. Fakat İtalya'nın tecrübeli kalecisi Buffon topu kornere göndermeyi başardı.

Reklam
Reklam

Dakikalar 78'i gösterdiğinde sağ kanattan yapılan ortaya Chiellini ile yükselen Boateng topa elle dokununca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bonucci ülkesine beraberliğe getiren golü kaydetti. Almanya'nın bu golle tam 439 dakika sonra ağları sarsılmış oldu.

Normal sürenin kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma uzatmalara gitti.

Karşılaşmanın uzatma bölümlerinde her iki takımda risk almaktan kaçındı. Conte uzatma bölümlerinin ikinci yarısında Napoli'de forma giyen Lorenzo Insigne'yi oyuna aldı fakat yıldız futbolcu da bekleneni veremedi. Uzatma bölümlerinin sonucunda da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Almanya penaltı atışlarında İtalya'yı 6-5 yenerek yarı finale çıkmayı başardı. Panzerlerin rakibi Fransa - İzlanda eşleşmesinin galibi olacak.