Almanya basını milli takımına sahip çıktı

Alman basını, Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında İtalya'ya karşı kaybeden Almanya Milli Takımına sahip çıktı.

Bild gazetesi, birinci sayfada Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann'ın elleriyle yüzünü kapattığı bir fotoğrafa yer vererek, "Sizler yine de kahramansınız, Sizlerle birlikte ağlıyoruz" şeklinde başlık kullandı.

Berliner Kurier gazetesi, "Ağlamayın, bizler için kahramansınız" başlığıyla verdiği haberde, maç sonrasında Alman Milli Takım oyuncuları Podolski ve Odonkor'un birbirlerine sarılarak ağladıkları bir fotoğrafa yer verdi.

Reklam
Reklam

Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi de, "Gözyaşlarının gecesi" başlığıyla verdiği haberde, Almanların final hayallerinin dün gece noktalandığına vurgu yaptı.

Berliner Morgenpost, Die Welt, Frankfurter Allgemeine ve Süddeutsche Zeitung gibi Almanya'nın önde gelen gazeteleri de, Alman halkının üzüntüsüne geniş şekilde yer verdi.

Teknik direktör Klinsmann, 120 dakikalık bir oyun sonunda yenilmenin çok acı olduğunu, ancak takımının sergilediği oyundan dolayı futbolcularını tebrik etmek istediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, çok iyi bir maç seyrettiklerini belirterek, Alman Milli Takımının yenilmesine üzüldüğünü, ancak takımın gelecekte daha çok başarılar elde edeceğine inandığını söyledi.