Almanya Başkonsolosluğu’na Boyalı Saldırı

Türkiye’nin güney sınır bölgesine Almanya ve Hollanda’dan getirilen Patriot füze savunma sisteminin NATO tarafından yerleştirilmesini...

Türkiye’nin güney sınır bölgesine Almanya ve Hollanda’dan getirilen Patriot füze savunma sisteminin NATO tarafından yerleştirilmesini protesto eden bir grup, Almanya Başkonsolosluğu’na boyalı saldırıda bulundu. Grup, olayın ardından kaçtı.

Almanya ve Hollanda’dan getirilen füze savunma sistemleri dün Türkiye’ye ulaştı. Gemiyle getirilen savunma sistemi, 300 TIR’la Türkiye’ye getirildi.

NATO’nun füze savunma sisteminin Türkiye’ye konulmasını protesto eden grup, Taksim’deki Almanya Başkonsolosluğu’na içinde boya bulunan poşetlerle saldırdı. NATO ve hükümet aleyhine slogan atan yaklaşık 20 kişilik grup, yürüyerek olay yerinden uzaklaştı.

Reklam
Reklam

Olayın ardından konsolosluk çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis şahısları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Yaklaşık 20-25 kişilik genç yaştaki grubun slogan attığını belirten çevredekiler, şahısların içinde boya bulunan poşetleri konsolosluk binası attığını ve yürüyerek kaçtığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: