Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle: Türkiye bölgede önemli bir köprü konumunda

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Türkiye'nin bölgesinde köprü konumunda önemli bir ülke olduğunu söyledi. ...

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Türkiye'nin bölgesinde köprü konumunda önemli bir ülke olduğunu söyledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla ikili görüşme yapmak üzere İstanbul'a geldi. Özel bir uçakla saat 15.00 sıralarında Berlin üzerinden İstanbul'a gelen Westerwelle, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türkiye'de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Westerwelle, Türkiye'nin bölgesinde köprü konumunda olduğunu ifade etti.
"Meslektaşım sayın Ahmet Davutoğlu’yla da çok yapıcı bir görüşme olacağına inanıyorum." diyen Westerwelle sözlerini şöyle sürdürdü, " Almanya Türkiye ilişkilerinin yanı sıra, küresel konuları da ele alacağız. Özellikle Arap dünyasındaki çalkantıları değerlendireceğiz. Oraya demokrasinin yerleşmesi konusunu ele alacağız. Türkiye burada gerçekten önemli bir anahtar konumda. Türkiye’nin özellikle son yıllarda ekonomik açıdan gelişmesiyle bölgede önemli bir ülke konumunda. Türkiye bir köprü konumunda ve Türkiye’nin bundan sonra da bu köprü konumunu yerine getirmesi için önemli fırsatlar olduğuna inanıyorum"
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklama, Westerwelle'nin bu ziyaret ile iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin daha da geliştirilerek güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığı bildirilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz