Almanya ve İtalya saldırıyı şiddetle kınadı

ANKARA (ANKA)- Avrupa Birliği Dönem Başkanı Almanya ve İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Ulus Anafartalar Çarşısı'ndaki intihar saldırısını şiddetle kınadı.

Almanya Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ulus'taki bombalı saldırı "korkunç ve alçak" olarak değerlendirildi ve şiddetle kınandı. Saldırının arkasındaki sorumluların ortaya çıkarılması ve adaletin tüm olanaklarıyla yanıt verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"AB Dönem Başkanlığı, dün akşam Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı menfur terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyor. Bu korkunç saldırı şiddetle kınanmakla ve kurbanların yakınlarına en içten başsağlığı dilekleri sunulmaktadır. Yaralılara acil şifalar diler Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu temin ederiz."

Reklam
Reklam

İtalya Büyükelçiliği de saldırıyı kınayan açıklamasında, İtalyan Hükümeti adına Türk halkının yanında olduklarını kaydetti. Açıklamada, "Ankara'daki İtalyan Büyükelçiliği dün Ulus semtinde vuku bulan terörist saldırıya maruz kalan masum insanlar için büyük üzüntü duyduğunu bildirir ve İtalyan Hükümeti adına, vahşet ve terörizm içeren barbarca saldırıyı şiddetle kınar, bu elim olay nedeniyle Türk halkının yanında olduğunu belirtir" denildi.