Almanya'da 5 Kişinin Öldüğü Rehine Eylemi

Almanya'nın Karlsruhe kentinde meydana gelen rehine olayında hayatını kaybeden Gaziantepli Mustafa Güler'in ailesi, memleketinde taziyeleri kabul etmeye başladı.

Almanya'nın Karlsruhe kentinde meydana gelen rehine olayında hayatını kaybeden Gaziantepli Mustafa Güler'in ailesi, memleketinde taziyeleri kabul etmeye başladı.

Alevi Kültür Derneği hizmet binasında taziyeleri kabul etmeye başlayan aileyi yakınları ziyaret ederek, baş sağlığı dileklerini iletiyor. Taziyede anne Fatma Güler ve bazı yakınları, Kürtçe ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü.

Mustafa Güler'le birlikte çilingirlik yapan ağabeyi Garip Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman yetkililerin otopsi işlemini hızlandırarak, cenazeyi en yakın zamanda Türkiye'ye göndermelerini beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Burada mağdur oluyoruz. Almanya'daki yakınlarımla yaklaşık yarım saat önce telefon görüşmesi yaptım. Savcılığın otopsi yapması gerekiyormuş, bu işlemin de cuma günü öğleden önce olmayacağını ifade ediyorlar. Bu şekilde cenazemiz bize salı ya da çarşamba gelir. Bu konuda Alman devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz."

Garip Güler, kardeşinin olayın yaşandığı eve iş için gittiğini, cinayeti işleyen kişinin rehin aldığı kişileri öldürdükten sonra da kendi yaşamına son verdiğini anımsattı.

Karlsruhe kentinde kız arkadaşına ait olan ve bir başkası tarafından satın alınan dairede oturan bir kişi, daireden çıkmak istememesi üzerine eve gelen icra memurunu, evin yeni sahibini, kız arkadaşını ve Mustafa Güler'i rehin alarak öldürmüş, ardından da intihar etmişti.

Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: