Almanya'da büyük firmalar iflas ediyor

FRANKFURT (İHA) - Uluslararası mali krizin etkileri, Almanya'da her geçen gün kendisini daha sert bir şekilde hissettirmeye devam ediyor.

Ülkenin önde gelen ucuz alışveriş mağazalarından birisi olan Woolworth, iflas başvurusunda bulunan son büyük grup oldu. Frankfurt Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran firma yöneticileri, şirketin yeniden yapılanmasına imkan sağlayacak iflas sürecinin başlatılmasını talep etti. Şirketin kayyumluğuna halen Karmann Otomotiv şirketinin de kayyumluğunu yürüten Ottmar Hermann atandı.

Reklam
Reklam

Frankfurt Asliye Hukuk Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, şirketin iflas başvurusunda bulunduğu belirtilirken, şirket yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi.
Şirketin genel müdürlüğüne kısa bir süre önce getirilen Stefan Rohrer, yaptığı analizlerden sonra iflas başvurusu yapmaktan başka çıkar bir yol bulunmadığını belirlemiş ve bu kararı almıştı. İngiliz yatırım grubu Argyll Partners şirketine ait olan Woolworth Grubu'nun İngiltere'deki ana şirketi, kısa bir süre önce İngiltere'de iflas başvurusunda bulunmuştu.