Almanya'da konaklama problemi

KÖLN (İHA) - Almanya'da devam eden 2006 Dünya Kupası finalleri nedeniyle maç oynanan şehirlerde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Gruptan çıkma şansı yükselen

ülkelerin taraftarları destek amacıyla Almanya'ya akın edince, otel fiyatları yüzde 300 civarında arttı.

Almanya'da maç oynanan şehirlerdeki lüks otellerin tek kişilik odalarının geceliği 380, çift kişilik odaların geceliği ise 430 Euro'ya yükselirken, süitlerinin fiyatı da 780 ila 830 Euro arasında değişiyor. 2006 Dünya Kupası'ndan önce gecelik 30 ila 40 Euro arasında müşteri kabul eden pansiyon türü otellerde ise gecelik fiyatlar 150 ila 200 Euro'ya kadar yükseldi. Rezervasyonların daha çok telefonla yapıldığı otellerde özellikle İngiltere maçı öncesinde yer bulmanın mümkün olmadığı ifade ediliyor. Salı günü İsveç ile Köln'de karşı karşıya gelecek olan İngiltere Milli Takımı'na destek vermek amacıyla yaklaşık 35 bin İngiliz taraftarın kente gelmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Köln'de Dom Meydanı'nda otel işletmeciliği yapan gurbetçilerden Tayfun Dinç, 2006 Dünya Kupası öncesinde boş olan otellerinin özellikle kentte maç olduğu günlerde tam kapasite çalıştığını ve Salı günü oynanacak İngiltere-İsveç maçı öncesinde otellerinde boş yer kalmadığını söyledi. Kupa'dan önce 40 Euro civarında olan tek kişilik oda fiyatının 100 Euro'ya, 2 kişilik oda fiyatının ise 200 Euro'ya yükseldiğini söyleyen Dinç, müşterilerinin, maç yapacak olan ülkelere göre değiştiğini sözlerine ekledi.

Dom Meydanı'ndaki Otel Medison'un işletmecisi Missan T. de, her maça göre talebin değiştiğini, Salı günü oynanacak İngiltere-İsveç maçına taraftarın yoğun talebi olduğunu söyledi. Arz-talebe göre otel fiyatlarının değiştiğini ifade eden Missan, 2006 Dünya Kupası öncesinde tek kişilik oda fiyatının 80 Euro, çift kişilik odanın 100 Euro olduğunu, şu anda ise tek kişilik odanın 150, çift kişilik odanın ise 200 Euro olduğunu belirtti.

Öte yandan, İsveç maçı için Köln'e gelen İngiliz taraftarlar, bilet problemi de yaşıyor. Maçı statta izlemek isteyen taraftarlar, Köln tren istasyonunda ellerinde pankartlarla bilet arıyor.

Reklam
Reklam