Almanya'da okula saldırı: 17 ölü

Almanya'nın Baden Württemburg Eyaleti Valisi Günther Öttinger, Winnenden şehrindeki kanlı okul baskınında ölü sayısının, saldırganla birlikte 17'ya yükseldiğini bildirdi.

Ölen öğrencilerden birinin 15 yaşında İbrahim adlı bir Türk öğrenci olduğu açıklandı. Saldırgan 9 öğrenci, 3 öğretmen, 1 hizmetli ve olay yerinden geçen iki kişiyi öldürdü.

KANLI BASKINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Okul saldırganı çatışmada öldürüldü

İŞTE DÜNYADAKİ EN KANLI OKUL BASKINLARI

Baden Württemburg İçişleri Bakanı Heribert Rech ise, ölenlerden 3'ünün öğretmen olduğunu söyledi.
Eyalet polisi ise, saldırgan Tim Kretschmer'in, okul baskınından kaçarken yakınlardaki psikiyatri kliniğinde görevli bir kişiyi öldürdüğünü söyledi. Polis, saldırganın emniyet birimleri tarafından kuşatıldığı sırada etrafa ateş açması sonucu 2 kişinin daha öldüğünü açıkladı.

Reklam
Reklam

Stuttgart Emniyet Müdürlüğü ise, saldırganın, olay yerine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Wendlingen şehrindeki bir süpermarkette polisle çatıştığını ve olayda 2 polisin ağır şekilde yaralandığını duyurdu. Bu arada yetkililer, okul baskını sırasında ağır yaralanan 2 kişinin de tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

KANLI BASKINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Okul saldırganı çatışmada öldürüldü

İŞTE DÜNYADAKİ EN KANLI OKUL BASKINLARI

4 el silah sesi duyuldu
Almanya'nın Winnenden eyaletinde baskın yapılan okuldaki Türk öğrenci Tuba Özsoy olay anını anlattı. Tuba, "İngilizce dersindeydik, birden silah sesleri duyuldu. Daha sonra öğretmen bize birşey olmasın diye kapıya koşup kapıyı kilitledi. Herkes eğilsin dedi. Bir arkadaşım cep telefonuyla polisi aradı. 4 el silah sesi duyuldu. Çocuk sesleri de duyuldu. Daha sonra rektörümüz gelip hemen buraya gelin dedi. Hepimizi bahçeye topladı. Önce çok korktuk, daha sonra sakinleştik. Herkes ailesini aradı. Daha sonra aileler gelip çocuklarını aldı. Şoktaydık. Çünkü bu okulda bu tür olaylar yaşanmazdı. Ölüleri görmedik çünkü olayın ardından hemen bahçeye koştuk. Sınıfta tek Türk öğrenci bendim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Görgü şahitleri, Albertville okulunun eski bir öğrencisi olan saldırganın okuldaki üç sınıfa girdiğini ve hiçbir şey söylemeden etrafa rastgele ateş açtığını söyledi.

Bir görgü şahidi Alman N-TV kanalına yaptığı açıklamada, "Saldırgan sadece vahşice ateş açmaya başladı" diye konuştu.
KANLI BASKINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Okul saldırganı çatışmada öldürüldü

İŞTE DÜNYADAKİ EN KANLI OKUL BASKINLARI

Albertville okulundan 2007 yılında ayrılan 17 yaşındaki saldırganın bir işadamının olduğu olduğu ve işadamının evinde 18 ruhsatlı silah bulunduğu belirtildi.

AA