Almanya'da okulda rehine krizi

STEİNFURT (İHA) - Almanya'nın Emsdetten Şehri'ndeki bir okulda sabah saatlerinde meydana gelen rehine krizi, okula silah ve bombalarla giren eski öğrencinin hayatını kaybetmesi ve 5 öğrenci, 1 öğretmen, 1 hademe ve 20 kadar polisin yaralanmasıyla son buldu.

Sabahın erken saatlerinde Geschwisster Scholl'a bomba ve silahla giren 18 yaşındaki eski öğrenci, uzun süren rehine krizinin ardından üzerindeki bombaları patlatması sonucu hayatını kaybetti.

Olayda, okul hademesi, din dersi hocası, 5 öğrenci ve geri kalanı polis olmak üzere toplam 27 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayda, aynı okula giden Türk öğrencilerden yaralanan olmadığı belirtildi. Polis; güvenlik açısından okulun çevresini kapatırken ambulans, itfaiye ve bomba imha ekipleri olay yerinde hazır bulundu. Olayda yaralanan 27 kişinin, okulun yakınında bulunan Marien Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Eyalet Eğitim Bakanı Barbara Sommer, yaptığı açıklamada, "Böyle bir olayın yaşanmasından son derece üzüntü duymaktayım. Okullarımızın güvenli olduğunu söyleyebilirim, bir daha böyle korkunç bir olay yaşanmayacaktır. Yaralıların ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yetkili ekiplerimiz olaya el koymuştur, incelemeler devam ediyor" dedi.

Okulda 9. sınıfa giden görgü tanığı Türk öğrenci Büşra Yetişkin, olayın faili hakkında, "Geçtiğimiz yıl okuldan mezun olmuştu. Satanistliğe özeniyor, öğretmenlerle problem yaşıyordu. Arkadaşı olduğunu sanmıyorum, okulda hep yalnız gezerdi. Böyle bir olayı gerçekleştireceğini daha önce söylüyormuş, ancak kimse onu dikkate almamış. Olaydan çok etkilendik. Bundan sonra okula çekinerek gideceğim. O çocuk okulda öldüğü için, okula gittiğimizde hep aklımıza gelecek" diye konuştu.