Almanya'da tren kazası: 33 yaralı

BERLİN (İHA) - Almanya'nın Tempelhof bölgesindeki Suedkreuz istasyonunda iki trenin çarpışması sonucu meydana gelen tren kazasında 2'si ağır 33 yolcunun yaralandığı bildirildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'e 40 kilometre mesafedeki Tempelhof bölgesinde bulunan Suedkreuz istasyonunda öğlen saatlerinde iki trenin çarpışması sonucu oluşan kazada 33 kişinin yaralandığı açıklandı. Kazanın yeni inşa edilen Südkreuz tren istasyonunda meydana geldiği ve S25 hattındaki bir s-bahn treninin, başka bir raya girerek, Alman treni adı verilen Deutsche bahna ait bir ölçüm trenine çarptığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kazada yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu ifade eden yetkililer, kaza esnasında trende 181 yolcu bulunduğunu, yaralılardan büyük bir kısmının vücudunda ezilme ve incinme görüldüğünü bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, yaralılar arasında Türk kökenli bulunmadığı kaydedildi. Kazanın hemen ardından bir açıklama yapan Alman Demiryolları İşletmesi Berlin Brandenburg Sözcüsü Burkhardt Ahlert, "Kaza saat 10.53 civarında oldu. S52 yönünde hareket eden Hennigsdorf hattında gerçekleşti. İkisi ağır 33 kişi yaralandı" dedi.

Kazanın ardından S25 seferleri ancak Teltowstadt ve Priesterweg ile Henningsdorf ve Nordbahnhof arasında kısıtlı olarak yapılabildiği açıklandı.