Almanya'daki Türkler tedirgin

(AA)Winnenden - Almanya'nın Stuttgart kenti yakınındaki Winnenden kentinde bir lisede yapılan katliam, çevredeki Almanlar gibi Türkleri de tedirgin etti.
Baden-Württemberg eyaletindeki Winnenden kentinde bulunan Albertville Lisesinde Tim Kretschmer (17) adlı Almanın 9 öğrenci ve 3 kadın öğretmeni, daha sonra da 3 kişiyi öldürmesinin ardından okul çevresine gelen yüzlerce semt sakini ve öğrenciler, ölenler için mum yakıp dua etti.

Winnenden'de yaşayan Türkler, olaydan sonra son derece tedirgin olduklarını belirttiler.Taksi şoförlüğü yapan Habib Koç adlı vatandaş, katliamı yapan Tim Kretschmer'i ve ölen bazı öğrencileri tanıdığını söyledi.Koç, Kretschmer'i defalarca diskoya götürüp getirdiğini belirterek, "İçine kapanık sakin bir insandı. Her seferinde kendisini yalnız görüyordum. Diskoya hep yalnız getirip götürdüm, diğer gençler kız arkadaşlarıyla giderken kendisi hep yalnızdı. Böyle bir olay yapacağına hiç ihtimal vermezdim" dedi.Semt sakinlerinden Güldal Eker de oğlunun başka okulda olmasına rağmen olaydan çok etkilendiğini belirterek, "Bana geceleyin 'Anne çok korkuyorum. Kapıları kilitle. Nasıl okula gideceğiz artık' dedi. Bizler buradaki diğer tüm aileler gibi tedirgin durumdayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Winnender adlı yerel gazete, bugünkü sayısında siyah fon üzerine "Neden" başlığını atarken, Bild gazetesi, "Kan gölü" manşetini kullandı.