Almanya'daki Yangında Hayatını Kaybeden Soykan'ın Memleketinde Acı Var

Almanya'da bir apartmanda çıkan yangında Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun hayatını kaybetmesi, memleketi Afyonkarahisar’ın...

Almanya'da bir apartmanda çıkan yangında Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun hayatını kaybetmesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Gezler köyündeki akrabalarını derin üzüntüye boğdu.

Özcan'ın Gezler köyünde yaşayan amcası Şükrü Özcan(68), yeğeni ve çocuklarının ölüm haberini bugün öğrendiklerini söyledi. Almanya’da bulunan küçük kardeşi Sadık Özcan’ın kendisine telefon etmesi üzerine olayı öğrendiğin ifade eden Özcan, "Derin üzüntü yaşıyoruz. Şok olduk. Hayatını kaybeden yeğenim kardeşim Halil Özcan’ın kızı oluyor. Ancak kendisiyle 14 yıldır falan görüşmüyoruz. Çocuklarını da görmedik." dedi.

Reklam
Reklam

Almanya’daki kardeşi Sadık Özcan’dan aldığı bilgiye göre savcılığın incelemesini sürdürdüğünü öğrendiğini belirten Özcan, cenazelerin ne zaman gönderileceği ve nereye defnedileceği konusunda bir bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Yangıında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan’ın kuzeni Muhammed Yakup Özcan da kuzenlerini köyle fazla gidip gelmediğini ve uzun yılları kendileriyle görüşmediklerini söyledi. Özcan, akrabalarının ölümü karşısından derin üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Haber geldi. Almanya’daki amcamdan gelen haber üzerine Almanya makamları soruşturma başlatmış. Cenazelerin nereye defnedileceği belli değil şu aşamada." diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Balkanlıoğlu, gerekli adli mercilerle görüşmeler yapıldığını cenazelerin gelmesi ve defnedilmesiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: