Almanya’dan Bursa’ya Dostluk Köprüsü

Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Almanya ile Bursa arasında yaklaşık 30 yıl önce kurulan dostluk bağları...

Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Almanya ile Bursa arasında yaklaşık 30 yıl önce kurulan dostluk bağları güçlenerek devam ediyor.

Almanya’nın Klumbach şehrindeki Klumbach Unesco Kulübü ile dostlukları 30 yıla dayanan Tophane Endüstri Meslek Lisesi - Tophane Unesco Gençlik Derneği temsilcileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler’deki Başkanlık makamında gerçekleştirilen görüşmede, konuk heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç karşıladı. Ödünç, 30 yıllık bir geçmişi olan dostluğun geliştirilmesine emek verenleri tebrik ederek, “Eğitim kurumlarında başlayan iş birliği uygulamalarının diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum. Tophane Unesco Gençlik Derneği ve Klumbach Unesco Kulübü sayesinde dostluk ve kardeşlik sadece kağıt üzerinde kalmamış, çok güzel projeler hayata geçirilmiş. Ülkelerarası diyaloğun artmasına bu tür dostluk odaklı projelerin olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tophane Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İsmail Başaran da yaklaşık 30 yıl önce başlayan kardeşliğin bugüne dek sürmesinin sevincini yaşadıklarını belirterek, “30 yıl önce bu dostluğu belediyemizin de desteğiyle gerçekleştirdik. Bu süreçte güzel bağlar kuruldu, önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Cumalıkızık’ta satın alınan bir evde yapılan atölye çalışmalarıyla, köy halkının yaşamlarına yeni pencereler açıldı, öğrencilere stajlar yaptırıldı” dedi. Başaran, bu kardeşlik diyaloğunun bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini istediklerini ifade etti.

Klumbach Unesco Kulübü Temsilcisi Hartmut Schuberth de proje hakkında bilgiler verdiği açıklamasında, okullarının Unesco destekli bir okul olduğunu ifade ederek, “Maksadımız barışı korumak, insanların birbirleriyle ve farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlamaktı. Almanya’da yaklaşık 4 milyon Türk yaşıyor. Bizler de dostluk projemizde Türk vatandaşlarının memleketlerini tanıyalım istedik. Ancak bu süreçte sadece bir ülkeyi tanımakla kalmadık, çok da güzel dostluklar kazandık” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: