Almanya'dan KOSGEB desteği

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Almanya'nın, KOSGEB projesi için Türkiye'ye 20 milyon Euro tutarında yeni bir kredi desteği vereceğini söyledi.

Bakan Coşkun, Almanya'nın Ankara Büyükeliçisi Rudolph Schmidt'i makamında kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Coşkun, Kopenhag Zirvesi'nde Almanya'nın AB'de lider ülke konumunda olduğunun bir kere daha görüldüğünü belirterek, bugün ve gelecekte Almanya ve Türkiye arasında kurulacak ekonomi işbirliğinin, Türkiye'nin gelişmesi için çok önemli olduğunu ifade etti. Alman hükümetinin KOSGEB projesi için Türkiye'ye ilerleyen günlerde yeni bir kredi desteği vereceğini belirten Coşkun, bu desteğin miktarının 20 milyon Euro dolaylarında olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Büyükelçi Rudolph Schmidt ise, Almanya'nın, Türkiye ile yakın işbirliğini sürdürmekte kararlı olduğunu belirterek, Almanya'nın Türkiye'nin AB'ye girmesine de destek verdiğini söyledi. Türkiye'nin, yaşadığı krizi atlattığını gördüklerini ifade eden Schmidt, Alman şirketleri için Türkiye'de çok fazla olanak bulunduğunu ve bu olanakların değerlendirileceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler: