Almanyalı Akademisyenler Karaman’ı Gezdi

Almanya Niderrhein Türk Akademisyenler Birliği’ne bağlı bir heyet Türkiye turu kapsamında Karaman’a geldi. Heyet...

Almanya Niderrhein Türk Akademisyenler Birliği’ne bağlı bir heyet Türkiye turu kapsamında Karaman’a geldi. Heyet Karaman’da tarihi ve turistik yerleri gezerek Karaman tarihi hakkında bilgiler aldı.

Heyet üyeleri Kale Ongun Sosyal Tesisleri'nde, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar tarafından karşılandı. Misafirlerle birlikte öğle yemeğine katılan Başkan Yardımcısı Ünüvar, “Kültür ve tarih kokan şehrimize hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Karaman Türk Dünyası daimi kültür başkentidir. Türk dilinin başkenti olmamız ise bizim için ayrı bir gururdur. Sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duydum. Hepinize teşriflerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Almanya’dan gelen, akademisyen, öğrenci ve iş adamlarından oluşan 50 kişilik grup öğle yemeğinin ardından Karaman Kalesi ile Aktekke Camisi’ni ziyaret etti. Daha sonra Çeşmeli Kilise ve Tartan Konağı’na geçen heyet, konak içerisinde sergilenen Kazakistan resim sergisini gezdi. Karaman gezisini tamamlayan Niderrhein Türk Akademisyenler Birliği’ne bağlı heyet daha sonra Karaman’dan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: