"Alo kış hattı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bahçelievler Belediyesi tarafından "Alo Kış Hattı" kuruldu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Mimar Saffet Bulut'un yaptığı yazılı açıklamada, Bahçelievler Belediyesi'nin santrallerinin 24 saat açık olduğu belirtilerek, "Vatandaşlarımız ağır kış şartlarında sağlık, güvenlik, yol ve don olaylarında belediyemizi her an arayabilirler. Kar, kış, don şartlarını geçmişte de yaşadık. Bu konu da hazırlıklıyız" ifadelerine yer verdi.

"Alo Kış Hattı" telefonlarının 0212 441 97 16 - 441 94 88 olduğunu kaydeden Başkan Bulut, "Vatandaşlarımızdan tek ricamız, rüzgarların şiddetli oluşu nedeniyle, özellikle kömür cinsi sobalar konusunda çok dikkatli olmamaları. Geceleri sobalarını söndürdükten sonra, dinlenmeye çekilsinler. Çünkü bu konuda ülkemizde çok acı yaşanıyor. Bu konuda titiz davranmalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan 3 gün daha sürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de don olaylarına karşı ekipman oluşturdukları ve geceleri çalışacakları bildirildi.