'Alo, Pembe Masa Mı Kızıma Birisi Talip Oldu, Nasıl Birisi Acaba?'

Bursa İnegöl Belediyesi'nin Hizmet Masası birimini arayan vatandaşların ilginç istekleri dikkat çekiyor. Hizmet masasına ya...

Bursa İnegöl Belediyesi'nin Hizmet Masası birimini arayan vatandaşların ilginç istekleri dikkat çekiyor. Hizmet masasına ya bizzat gelerek veya telefonla ulaşan vatandaşlardan, kaçak bina yapmak için izin isteyenlerden, kızına talip olan kişinin nasıl bir karaktere sahip olup olmadığını soranlara hatta kredi kartı başvurusu yapmak isteyenler dahi var.

İnegöl Belediyesi ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören hizmet masasına vatandaştan gelen bazı talepler hem düşündürdü hem de güldürdü. İnegöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, hizmet masasına 2012 yılında toplam 7 bin 975 müracaat kaydı yapıldığı belirtildi. Müracaatların 4 bin 120'sinin telefonla müracaat, 3 bin 590 tane şahsen müracaat, 264 tane maille müracaat ve 1 tane talep kutuları yoluyla gerçekleştiğinin vurgulandığı açıklamada, "Çalışmalar stratejik planlama birimine bağlı ‘Gezici Hizmet Masası‘ tarafından yapılmaktadır. Mahallelerin nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurarak yapılan planlamalar doğrultusunda ilçedeki 20 mahallede esnaf ve hane ziyaretleri de gerçekleştiriliyor. Gezici Hizmet Masası devlet hastanesinde ve Özel Medice Hastanesi'nde doğum yapan ailelere bebek ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda 2012 yılında toplam 7 bin 138 ziyaret yapıldı."

Reklam
Reklam

ALO BELEDİYE Mİ, KIZIMA BİRİSİ TALİP OLDU NASIL BİRİSİ ACABA?

İnegöl Belediyesi Hizmet Masası'na vatandaşlar tarafından gelen taleplerden bazıları ise şöyle: "Alo, Akça Masa mı? Kaçak evime çatı yapmak için izin isteyecektim. Kredi kartı müracaatında bulunacaktım. Askere hangi tertipte gideceğim? İnegöl’ün geçmiş hava tahmin raporları nasıl? Sebil çeşmeler çitilensin. Mesudiye Mahallesi Uçar Sokak'taki kurbağaların üzerine toprak atılsın. 3. kattan atılan çöpler alınmıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: