Alonso şansını kaybettiğini düşünüyor

Brezilya Grand Prix sıralama turlarında rakiplerinin arkasında dördüncü cepte kalan Fernando Alonso, muhtemelen şampiyonluk şansının da kaybolduğunu söyledi. Alonso sıralamalar sonrasında şampiyonluk şansı konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünden daha az" diye konuştu.

Alonso, "Maalesef şampiyonluğu kazanma ihtimalinden biri de yarışı kazanmak ve aramıza bir Ferrari koymak. Şimdi bu pek mümkün değil görünüyor. Hatta imkansız görünüyor. Fakat yine de Formula 1'de neler olacağını kimse bilemez" dedi.

Reklam
Reklam

Takım arkadaşının 12 puan gerisinde çıktığı Çin GP'de Lewis Hamilton'ın yaptığı kazayla şampiyonluk ümitleri yeniden canlanan Alonso, "Çin'de olduğu gibi şampiyon olmak için özel bir yarışa ihtiyacım var. Eğer herşey normal giderse, benim için sezon hemen hemen bitmiş demektir" şeklinde konuştu.

İspanyol pilot ayrıca, "Bunu karam olduğum için söylemiyorum. Gerçek olan bu. Çin gibi ve rakiplerimin mekanik bir problem yahut büyük şanssızlık yaşayacağı türden bir yarışa ihtiyacım var" dedi.

Aracı hakkında da konuşan Alonso, "Aracın dengesi çok kötü değildi. Araç oldukça iyiydi ancak yeterince hızlı değildik" dedi.

TurkiyeF1.Com