ALOSBİ'de Dokuz Firma Parsel Tapusunu Aldı

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ)’nde tapu devirleri başladı. Parsellerinin tapularını almak için sıraya giren firmalar,...

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ)’nde tapu devirleri başladı. Parsellerinin tapularını almak için sıraya giren firmalar, Aliağa Tapu Müdürlüğü’ndeki devirlerle yatırımlarına hız veriyor. Geçen hafta aralarında Dalan Kimya End. A.Ş., Akdeniz Kimya San. ve Tic. A.Ş., Bağ Yağları San. Tic. A.Ş., Erciyes Demir San. Ltd.Şti, Lateksan Kauçuk San ve Tic. A.Ş., Kerim Soğutma Müh. San. Taah. Tic. Ltd.Şti., Er Plastik, Tuzcuoğlu Petrol Ür. Yağ San. ve Tic. Ltd.Şti., Denizciler Dökümcülük San. şirketlerine, toplam 350 bin metrekare büyüklüğünde 12 parselin tapuları teslim edildi.

Reklam
Reklam

Kimya sanayisinin önde gelen kuruluşlarından Dalan Kimya 100 bin metrekare ve Akdeniz Kimya 50 bin metrekarelik parsellerinin tapusunu alırken şirket yetkilileri, ALOSBİ’de bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Bağ Yağları da yeni yatırımları için 100 bin metrekarelik parselin tapusunu aldı. Bölgede 30 bin metrekarelik parselin tapusunu alan Erciyes Demir’in sahibi İshak Erciyes ise problemlerin çözüleceğine her zaman inandığını ifade etti. 10 bin metrekarelik parsel tapusu alan Lateksan Kauçuk’un sahibi Erol Gomel ve 5 bin metrekare alanın tapusunu alan Kerim Soğutma yetkilisi Orhan Talaşçı da bölge kurdukları fabrikalarında çalışmaya başladıklarını ve tapularını almaktan mutlu olduklarını kaydetti. 10 bin metrekarelik parselin tapusunu alan Er Plastik sahibi Doğan Oğuz ise, “Tapumu aldım. Şimdi ilk işim, bölgeden parsel almak için bekleyen arkadaşlarıma bu haberi vermek olacak.” dedi. Toplam 20 bin metrekarelik parselinin tapusunu alan Tuzcuoğlu Petrol'ün sahibi Ali Tuzcuoğlu, ALOSBİ’de uzun süredir beklenenin nihayet gerçekleştiğini belirtti. 25 bin metrekarelik parselin tapusunu alan Denizciler Dökümcülük'ün sahibi Umur Denizci ise şunları kaydetti: “ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ’a, aylar önce bu sorunlar düzelecek ve kafanızı kaşıyacak vaktiniz olmayacak demiştim. Bu bölge gerçekten çok değerli. Şimdi olması gerektiği gibi ivme kazandı, bölge müdürlüğü tapuları yetiştiremiyor.”

Reklam
Reklam

Bölge Müdürü İlktuğ da katılımcıların güvenini hiç kaybetmediklerini, ALOSBİ ailesi olarak önemli başarılara imza atacaklarını söyledi. Aliağa Tapu Müdürlüğü’nün haftalardır yürüttüğü özverili çalışmaları sayesinde yatırımcıların tapularına kavuştuğunu belirten İlktuğ, hayırlı olmasını dilediklerini, henüz tesis kurmamış olanların da en kısa zamanda temel atmalarını beklediklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz