Alpağut Köyünde Bayram Çeşitli Etkinlikler Ile Kutlandı

Bursa'nın Keles ilçesi Alpağut köyünde bayram çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Yemek ikramı ve Ramazan Güçlü’nün...

Bursa'nın Keles ilçesi Alpağut köyünde bayram çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Yemek ikramı ve Ramazan Güçlü’nün Mevlid-i Şerif programı ile başlayan etkinlik eğlencelerle devam etti.

Köyden yetişen genç yeteneklerin ve Grup Batolit’in sahne aldığı ilk bölümde İngilizce şarkı söyleyen küçük kız, büyük alkış topladı. Tuğba Bayram bağlaması ile türkü söylerken ‘sözlerini unuttum’ demesi üzerine misafirler küçük Tuğba’ya alkışlarla destek oldu.

Çocukların çuval yarışı ve yumurta taşıma yarışması ile doyasıya eğlendiği etkinlikler, kapsamında köy meydanını dolduran ihtiyarlar da çocukluklarını geri döndü. Keles Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden oluşan ve Keles Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen kız folklor grubu, Keles Yöresi oyunlarından örnekler sergiledi. Yasemin Koçdemir, Ersan Özdemir ve Emel Örgün’ün sahne aldığı dakikalarda eğlence ve coşku doruk noktasına ulaşırken Gelemiç Köyü folklor ekibi de yöresel türkülerde kaşık oyunu oynadı.

Reklam
Reklam

Yöre Sanatçısı Emel Örgün, bakır çalmadaki hünerini gösterirken kadınlar tarafından ilgiyle dinlendi.
Sunumu Yunus Emre Coşan’ın yaptığı etkinlikler kapsamında kangal sucuktan çocuk beşiğine kadar uzanan renkli ve esprili bir çekiliş de gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı şenlikte kültür evi de ziyaretçiler tarafından gezildi.

Muhtar İsmail Oruç ve Alp-Der Başkanı Recai Eyi, birlik mesajları vererek vatandaşların bayramını kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz