"Alparslan Arslan'a poşette 2 silah verdim"

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Aykut Metin Şükre, "Alparslan Arslan'a poşette 2 silah verdim" dedi.

İSTANBUL (A.A) - Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Aykut Metin Şükre, Alparslan Arslan'ı Üsküdar'da bir çay bahçesinden tanıdığını belirterek, ''Bana bulabilirsem iki tane daha silah istediğini söyledi. Siyah poşetin içindeki iki silahı Arslan'a verdim'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Şükre, daha önce verdiği Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, savcılık, nöbetçi mahkeme ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ifadelerini kabul ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Şükre, Alparslan Arslan ve Süleyman Esen'i 1997 yılından beri kendisinin çalıştığı Üsküdar'daki Ülkü Ocakları'na ait Salacak'taki çay bahçesinden tanıdığını belirtti.

Taksicilik yaptığı dönemde de Arslan ile görüştüğünü dile getiren Şükre, ''Arslan Selimiye'deki parka geldiğinde benden araba bulmamı istedi. Taksi şoförlüğünü bıraktığımı söyledim. Bu sırada silahını gördüm. 'Ağabey silah taşımaya başlamışsın' deyince, 'Avukat olduk artık lazım oluyor' dedi. O dönemde de bir avukat vurulmuştu. Bana bulabilirsem, iki tane daha silah istediğini söyledi. Ben de 'sorarım' dedim. Selçuk Özkan'a sordum, o da Kenan Özay'a sormuş'' dedi.

Yaklaşık 15-20 gün sonra Kenan Özay ve Selçuk Özkan'ın silahları getirdiğini anlatan Şükre, ''Silahlar siyah poşet içindeydi. Ben görmedim. Siyah poşetin içindeki iki silahı Alparslan'a verdim'' diye konuştu.