Alparslan Türkeş Aydın’da Anıldı

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türker, Aydın Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor.Aydın Ülkü Ocakları...

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türker, Aydın Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 16’ıncı ölüm yıldönümü dolayısıyla MHP Aydın il binasına Türkeş anısına afiş astı. Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nda dün akşam Kur’an-ı Kerim ve mevlit okunmasıyla başlayan etkinlikler bugün merkez Beycami’de gerçekleştirilen lokma etkinliği ile devam etti. Teşkilat mensupları ve halkın yoğun ilgi gösterdiği lokma dökümüne MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Aydın İl Kadın Koları Başkanı Serap Cambazoğlu, MHP 23. Dönem milletvekili Recep Taner, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada; “Milli başarılar, yüreği milleti için yanıp tutuşan, bu uğurda cefa çekmeyi göze alan ve inançlarını sadakatle savunan büyük insanların mücadelesinin eseridir. Gençliğin, bozgunculuğa, tembelliğe, ahlâksızlığa ve cehalete karşı hep savaş halinde olmasını istemiştir. Kendi hayatında asla yılgınlığa yer olmamış, dalgalı, fırtınalı geçen ömrü boyunca, herkesin düştüğü yerde ve zamanda kalkıp yürüyebilmiştir. Ülkücüler; Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in hepimize örnek olan ‘Temsil edici şahsiyetini’ kavrayıp, mücadele ile geçen, akla, bilgiye, çalışmaya ve millet yolunda sürekli hizmet üretmeye yönelmiş hayatını örnek almıştır. Ülkücüler; Türk Milleti'nin, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınama noktasına kadar itildiğinin farkındadır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Başbuğ'umuz merhum Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenab-ı Allah’dan diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Aydın Ülkü Ocakları kurucusu ve MHP İl Yöneticisi Tahsin Serttaş, Ülkücü gençlere Türkeş’i anlatarak, “Türkler kendi tarihleri yanında dünya tarihine yön vermiştir. İslamiyet’i kabullerinden sonrada Nizamı Alem için çalışmışlardır. Cengiz Han iklim değişikliğine neden olan büyük işler yapmıştır. Her zor dönemde içinden bir karhama çıkaran Türkler, 1944 olayları ile başlayan hareketin lideri başbuğ Alparslan Türkeş ile 21. Yüzyıla daha güçlü girmişleridir. Dokuz ışık milli bir belgedir. Bütün gayretleri Türkleri yok etmek olan emperyalist güçlerin 21. Yüzyılda tek rakipleri kalmıştır. O da teşkilatı güçlü, dinamikleri sağlam Ülkücü harekettir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: