Alparslan Türkeş Parkı’ndaki Çalışmalarda Sona Gelindi

Kastamonu Belediyesince ilk kez iki yıl önce uygulamaya konulan Ulaşım Düzenleme ve Trafik İyileştirme Projesi...

Kastamonu Belediyesince ilk kez iki yıl önce uygulamaya konulan Ulaşım Düzenleme ve Trafik İyileştirme Projesi kapsamında yeniden düzenlemesi yapılan kavşak noktalarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı önündeki Alparslan Türkeş Parkı’nda yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Diğer kavşaklarda olduğu gibi Alparslan Türkeş Parkı kavşağında da geometrik düzenlemenin yanı sıra sinyalizasyon sistemi yenilemesi ve peyzaj çalışmaları yapıldı. Alparslan Türkeş Parkı’nın yeniden düzenlemesi yapılırken parkın peyzaj tasarımında, resmi törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı ile bütünlük sağlanmasına özen gösterildi. Ayrıca trafik iyileştirme çalışmaları doğrultusunda döner kavşak olarak tasarlanan bu bölgede yapılan düzenleme ile şehrin kuzey yönünden kavşağa gelen araçların Halk Eğitim Merkezi önünden Valilik yönüne dönebilmesi sağlandı.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünce mevsimlik çiçek ve çok yıllık çalı türü bitkilerin dikimleri gerçekleştirilen Alparslan Türkeş Parkı güzel bir görünüm kazandı. Diğer taraftan Belediye Teknik Servisince parka konulan estetik görünümlü aydınlatma direklerinin elektrik bağlantıları yapılarak aydınlatma sistemi faaliyete geçirildi. Parkta yürütülen ve son aşamaya gelen çalışmalarda, turizm bürosu olarak kullanılmak üzere parka konulacak olan minyatür Kastamonu Konağı’nın yeri hazırlanıyor. Ayrıca iki adet çeşmenin yapım çalışmaları da devam ediyor. Kavşak düzenleme çalışmaları ile paralel olarak yeniden düzenlemesi yapılan Alparslan Türkeş Parkı’nın son şeklini almaya başlamasıyla vatandaşlardan da olumlu tepkiler geliyor.

Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, geçtiğimiz hafta sonu çalışmaları yerinde inceleyerek denetledi. Çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Vekili Yavuz, çalışmaları hızlandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını, çalışmalar tamamlandığında burasının Kastamonu’nun en gözde mekanlarından birisi olacağını söyledi. Yapılan kavşak düzenlemelerinin trafik yoğunluğunu azaltmaya başladığını, ancak asıl sonucu görmek için biraz sabırlı olmak gerektiğini söyleyen Yavuz, Ulaşım Düzenleme ve Trafik İyileştirme Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini, proje tamamlandığı zaman olumlu sonuçlarının bariz şekilde görüleceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: