Alparslan Türkeş'in 9. ölüm yıldönümü

ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Genel Başkanı Alpaslan Türkeş, ölümünün 9. yıldönümünde Ankara'daki mezarı başında anıldı.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen binlerce kişi, merhum Türkeş'in Beştepe semtindeki mezarında toplandı. Bozkurt işareti yaparak mezara giren ülkücüler, slogan atmadan okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Daha sonra mezara gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de merhum Türkeş'in kabri başında bir süre Kur'an-ı Kerim dinledi. Ellerini açarak okunan duaya eşlik eden Bahçeli, ardından suladığı mezara kırmızı-beyaz güller bıraktı. Partililerin, "Devletin başına devlet gelecek", "Ülkücü hareket engellenemez" sloganları atması üzerine Bahçeli, etrafındakileri bozkurt işareti yaparak selamladı.

Reklam
Reklam

Daha sonra kısa konuşma yaparak partililere seslenen Bahçeli, ölümünün 9. yıldönümünde merhum Alparslan Türkeş'i rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Türk milliyetçilerinin Türkeş'in gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğini ifade eden Bahçeli, son günlerde yaşanan terör saldırılarına da atıfta bulunan Bahçeli, "Etrafı ateş çemberine çevrilen Türkiye'nin içi de yangın yeri haline getirilmeye çalışılıyor. Türk milliyetçileri bu durumu çok iyi analiz etmelidir" diye konuştu.
Türkeş'in manevi rehberliğinde Türkiye'yi 2023 yılında dünya devleti haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bahçeli, gençliğin sağduyuyla hareket ederek her türlü sorunu çözebileceğini kaydetti. Akla, bilgiye ve çok çalışmaya ihtiyaçları olduğunun altını çizen Bahçeli, kendisini heyecanla dinleyen gençlere sağduyu çağrısı yaptı. Türkeş'in mezarı başında yapılan anma töreninin ardından kalabalık olaysız dağıldı.