Alpay: "Tuncay iyiki İngiltere'ye gitti"

Alpay: "Tuncay İyiki İngiltere'ye gitti"

Almanya ikinci lig takımlarından FC Köln'de forma giyen milli futbolcu Alpay Özalan ameliyat oldu. Geçen hafta anrenmanda bilek burkulması sonucu kemiğinde kırık oluşan Alpay Özalan, Doktor Peter Schaeferhoff tarafından ameliyat edildi.

Hastane odasında Türk gazetecilere açıklamada bulunan Alpay yeni sezon için antrenmanlara başladıkları ikinci gün bir pozisyonda bileğinin burkulduğunu belirterek, "Pozisyon sonrası acı hissettim. Küçük acılara aldırış eden bir insan olmadığım için antrenmana devam ettim. Devam etmem benim için kötü oldu. İçerdeki kemik zedelenip parçalanmış. Kemik parçalanıp kıkırdakların arasına girince büyük bir ağrı yapmaya başladı. Operasyon yapılarak o kemik alındı. Doktor kıkırdaklarda bir problem olmadığını, ayrıca iki üç hafta içinde koşulara başlayabileceğimi söyledi. Bu haberi duymam da benim için çok sevindirici" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"DERWALL HÜCÜM FUTBOLUNU BİZE TANITTI"
Milli futbolcu Alpay, vefat eden Galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden Jupp Derwall için üzgün olduğunu belirtti.

Alpay, Derwall'in Almanya'da olduğu kadar Türkiye'de de çok tanınan ve çok büyük bir hoca olduğunu ifade ederek, "Biliyorsunuz kendisi Türk futboluna çok şey katmış bir kişi. Hücum futboluyla bizi ilk tanıştıran hocalardan birisi. Türk futbolu ona çok şey borçlu. Allah rahmet eylesin. Huzur içinde yatmasını dilerim. Canazesine gitmeyi düşünüyordum ama şu an ne kadar hastanede kalacağım belli değil. Kendisi çok büyük bir insandı" dedi.

"TUNCAY HAYATININ EN DOĞRU SEÇİMİNİ YAPTI"
Fenerbahçe'den İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı'nın transferine de değinen Alpay, şunları söyledi:

"Tuncay'la telefonda sürekli görüşüyorum. Tuncay bana göre İngiltere ligini seçmekle hayatının en doğru seçimini yaptı. Bunu kendisine de ifade ettim. Çünkü İngiltere bütün dünyanın izlediği hemen hemen her ülkede naklen verilen bir lig. Ben niye daha iyi bir takıma gitmedi gibi birtakım yazılar okuyorum. Bunu bilmeyen insanlar yazıyor. İngiltere ligini bilen insan böyle yazmaz. Ona bakarsanız İngiltere'nin en köklü takımı Aston Villa'dır. Bugün İngiltere'de büyük takım küçük takım diye bir ayrım kesinlikle yoktur. Temennimiz Tuncay'ın İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough'u bir basamak olarak kullanması ve inşallah daha büyük takımlara gitmesi. Kendisi bunu yapabilecek güçte ve çok yetenekli bir arkadaşımız. Tek temennimiz Allah kazalardan belalardan uzak tutsun ve ona güç kuvvet versin."

Reklam
Reklam

HEDEF TEKRAR BUNDESLİGA
Mutlaka 1 lige tekrar çıkmak istediklerini kaydeden Alpay, "FC Köln çok büyük bir kulüp. Bu yıl ligde iddiamız yok dersek herkes güler. Bu kulüp, ismiyle de çok iddialı bir kulüp. Tabii ki yeri kesinlikle ikinci lig değil. Hocamız Daum'un çok iyi transferler yaptığına inanıyorum. Fikstür de yeni çekildi ve biraz fikstür avantajımız da var. Bunu iyi kullanırsak inşallah seneye Köln şehrinin ve taraftarının beklediği yerde ligi bitiririz" dedi.

Alpay kendisini gerek Türkiye'den gerek yurtdışından arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Alpay'ı eşi Cansel bir an olsun hastanedeki odasında yalnız bırakmıyor. Cansel Özalan, Alpay'ın bir an önce iyileşip tekrar yeşil sahalara dönmesini beklediğini ifade etti.

Alpay'ın doktoru Hans Jörg Schmidt ise Alpay'ın tahminlerinden daha kısa süre içersinde düz koşulara başlayabileciğini bildirdi.