Alpay’dan Çobana Cevap

Ak Parti SKM'de gerçekleştirilen Mitinge davet toplantısında Gazetecilerin sorularına cevap veren Akp M.V Şuay Alpay gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Geçtiğimiz hafta MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Bilal Çobanın Elazığ’a yapılması planlanan Stadyum projesi ile ilgili “Stadyum yeri TOKİ’ye peşkeş çekilmek isteniyor” iddiasına Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay’dan cevap geldi.

“İnanın Böyle Bir Konuşma Yapıldığından Haberim Yok”

Bir gazetecinin sormuş olduğu MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Bilal Çobanın stadyum yerinin Toki’ye peşkeş çekiliyor iddiası hakkındaki soruya cevap veren Şuay Alpay; “İnanın böyle bir konuşma yapıldığından haberim yok. Ama böyle bir iddia kesinlikle doğru değildir. Bahsi edilen konu Gençlik ve Spor Bakanlığımıza Elazığ’a yeni bir stadyumun ihtiyacı olduğunu belirtmiştik. Bu sebeple de Sayın Başbakanımız yeni havalimanının açılışında Elazığ Stadyumuyla alakalı bir sürecin başladığını açıklamıştı. Bizde bu süreci o tarihten itibaren takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Bu İşler Toki Marifetiyle Yapılıyor”

Proje hakkında kısa bilgi veren Alpay bu konuda iki unsur oluştuğunu ve bu projenin iki şekilde oluşacağını söyleyerek “Birincisi stad yerleri Toki ye veriliyor. Toki’de bunun karşılığında stadı yapıyor. Tabi bunların bir değerlendirmesi var böyle bir şey olabilir mi? Hepsinin asıl değerlendirmeleri var sonuçta oylamalar yapılıyor buna göre çok kıymetli elit bir yeri Toki’ye verip başka bir yerde stad yapılması söz konusu bile değildir. Bu işler Toki marifetiyle yapılıyor. Birçok şehrin zaten Stadyumunu Toki yapmıştır. İkinci bir seçenek ise nasıl olur bu işi bide belediyeler yapabilir. Örnek vereyim Kayseri ili gibi, Kayseri’de kayseri stadının bulunduğu yeri belediye değerlendirmesi suretiyle yeni stad yapımını üstlenmiştir. Bu işten’de büyük bir başarıyla çıkmıştır. Şimdi Başka türlü stad yapımı zaten mümkün olamaz” ifadelerini kullandı.

“Bu Milleti Yanıltmadır”

Bu milleti yanıltmadır diyen Ak parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay “Yanıltıcı bir madde üzerinden seçmenin aklını karıştırarak sonuç çıkarmak bence hiç hoş bir durum değildir. Elazığlı vatandaşlarımızın münevver yapısını donanımını bazen su istimal ediyor bazı muhalif arkadaşlarımız. Onlarda bu süreçlerin nasıl çalıştığını bizden daha iyi biliyorlar. Bir stad nasıl yapılır, Proje süresi nasıl işler, yapılırsa nasıl yapılır, bu konu hakkında fazla bir şey söylemeyi gerek bulmuyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Tokiye Peşkeş Çekme Söz Konusu Bile Değil”

Böyle bir konunun söz konusu bile olmadığını dile getiren Alpay “Asla Toki’ye peşkeş çekme söz konusu bile değil. Şuan da zaten proje çalışmaları devam ediyor. Ben bu hafta içerisinde sayın Gençlik Spor Bakanımızla ve yeni müsteşarımızla konuşacağım . Bu konu hakkında yeni bir değerlendirme yapacağız. Şuan devam eden şekil Toki’ye verilmesidir proje o şekilde ilerliyor. Fakat diğer yöntemde gündem dışı değildir. Yerel seçimlerden sonra Ak Parti Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olursa bu konu daha hızlı ilerleyeceğinden eminim. Kendisinin bu işin üstesinden geleceğinden eminim. Tabi bu böyle olursa yeni stadyumun yapımı daha da hızlanır bizde bunu gönülden istiyoruz” dedi.

Ajans23 / Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: