Alpay’dan EBMC’ye ziyaret

Ak Parti Milletvekili Av. Şuay Alpay, yeni faaliyete giren Elazığ Basın ve Medya Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyetine ziyaretinden dolayı Ak Parti Milletvekili Av. Şuay Alpay’a teşekkür eden Cemiyet Başkanı Nafiz Koca, cemiyet hakkında bilgiler verdi.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, amaçlarının şehrin problemini kendi aralarında istişare ederek Cemiyetin oluşturulan sekretaryası tarafından toplanıp dosya haline getirilecek olan yayınları önce şehirdeki muhataplarına, çözüm bulunmadığı takdirde de Ankara’daki muhataplarına ulaştıracaklarını belirterek, sorunun çözülünceye kadar yayınlarına da devam edip kamuoyunu gelişmelerden haberdar edeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Cemiyet Başkanı Nafiz Koca ‘dan bilgiler alan Ak Parti Milletvekili Şuay Alpay ise, Elazığ da 3.Gazeteciler cemiyetinin kurulması Elazığ’ın şehir kültürünü temsil etmesi ve potansiyelini ortaya koyması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Alpay, 3. Bir cemiyetin Elazığ’a kazandırılması noktasında Cemiyet Başkanı Nafiz Koca ve arkadaşlarını kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Alpay, Elazığ’ın son günlerdeki gündemiyle alakalı Cemiyet Başkanı Nafiz Koca’dan bilgiler aldı.

Uluova sulama projesine de değinen Alpay, süreci takip ettiklerini belirterek, Uluova Sulama Projesinin çok büyük bir proje olduğunun altını çizdi.

Uluova Sulama Projesi sayesinde 240 bin arazinin sulanacağını ifade eden Alpay ; “Beyhan 1 barajından kendi cazibesiyle gelen kapalı basınçlı boru ve damlama yağmurlama sistemi esas olmak üzere bu sistemle gelecek suyla yapılacak. Elazığ Uluova Sulama Projesiyle yaklaşık 240 bin dönümlük arazi sulanacak, yaklaşık 200 bin dönümü kendi cazibesiyle yani bir enerji ihtiyacı istemeksizin suyu olacak. Resmi görüşmeleri takip ediyorum. DSİ Genel Müdürlüğün bununla ilgili oluru verdi. Yani resmi karar verildi. Bu yılın sonuna gitmeden de projenin kendisini yatırım programına alacağız. Projeyi yatırım programına alırsak Elazığ’ın kaynak suyu kalitesinde içme suyuna sahip olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Arzu Akın / Ajans23

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: