Alpay'ın yoğun Azerbaycan mesaisi

Alpay, Azerbaycan'da yayın hizmeti veren Kamu ve bazı Özel televizyonlarından gelen 15 kişilik televizyon

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanvekili Av. Şuay ALPAY, Azerbaycan Devlet Migrasiya (Göç) Hizmeti Başkanı Sayın Firudin NEBİYEV ve Türkiye ile Azerbaycan arasında her alanda gelişen ilişkilerin medya sektöründe de geliştirilmesi amacıyla Azerbaycan’da yayın hizmeti veren Kamu ve bazı Özel televizyonlarından gelen 15 kişilik televizyon ve gazeteci heyetle bir araya geldi.

2012 Eylül ayı içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkanlık ettiği Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından taraflar arasında enerji, ulaştırma, diplomasi, kültür ve ekonomi alanlarında toplam 8 anlaşma imzalanmıştı.

Reklam
Reklam

Türkiye ile Azerbaycan arasında her alanda gelişen ilişkilerin medya sektöründe de geliştirilmesi amacıyla Azerbaycan’da yayın hizmeti veren Kamu ve bazı Özel televizyonlarının yönetimlerinden öncelikle muhabir, kameraman ve montaj hizmetlerini yerine getiren personelle ilgili eğitim programı başladı. Eğitim programına Azerbaycan’dan gelen 15 kişilik televizyon ve gazeteci heyeti AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye –Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanvekili Av. Şuay ALPAY ve Dostluk Grubu Başkanı ağırladı. Azerbaycan televizyonlarında çalışan heyetle bir araya gelen ALPAY, konuşmasında Türkiye – Azerbaycan’ın gelişen ilişkilerinden bahsederek, ilişkilerin artarak devam edeceğini belirtti.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu BaşkanıAdana Milletvekili Necdet ÜNÜVAR ve Başkanvekili Şuay ALPAY TBMM’ de Azerbaycan Devlet Migrasiya (Göç) Hizmeti Başkanı Sayın Firudin NEBİYEV ve yöneticilerden oluşan heyeti ağırlayarak, Azerbaycanlıların Türkiye de çalışırken ve ikamet ederken karşılaşılan problemlerin giderilmesine yönelik görüşmeler yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz