Alpay;“Vali Erol Reklama Hiçbir Zaman Yer Vermedi”

Elazığ Ak Parti Milletvekili Şuay Alpay, gündemi değerlendirdi.

Elazığ Ak Parti Milletvekili Şuay Alpay, Ak Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

İl Başkanı Ejder Açıkkapı ile birlikte gündemi değerlendiren Alpay, toplantıda bu hafta içerisinde şehrimiz açısından bir olay daha gerçekleştiğini , bu şehre yaklaşık 4,5 yılı aşkın süredir hizmet veren Elazığ Valisi Muammer Erol’un , Konya Valiliğine atandığını ve şu anda Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Ömer Faruk Koçak ise Elazığ Valiliğine atanmış olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

“Ben Ondan Çok Şey Öğrendim”

Muammer Erol için özel bir başlık açılması gerektiğini dile getiren Alpay “Hem İl Milletvekili, siyasal sorumlu olarak hem de bir insan olarak bunu yapmam gerekiyor. Sayın Muammer Erol’a, Elazığ’a 4,5 yılı aşan süre içerisinde yaptığı bütün hizmetleri için gerçekten teşekkür ediyoruz. Şehir adına şahsım adına, il Milletvekili olarak teşekkürlerimi arz ediyorum.”dedi

Erol’dan adamlık, insanlık adına, devlet tecrübesi adına, şehre ve ülkeye hizmet etme adına iş yapma adına, insana yaklaşma adına çok şey öğrendiğini dile getiren Alpay “Bu sebeple kendim için bunu bir kazanç sayıyorum 4,5 yıl süre içerisinde onunla birlikte 2 yılımı Milletvekili olarak geçirdim. Benim için bahtiyarlıkla güzellikle dolu bir 2 yıldı.” İfadelerini kullandı.

“Giderken de Önemli Projeleri Burada Başlatarak Gidiyor”

Alpay, bu şehre belki bir kısım insanların çok farkına varmadığı belki bir kısım insanların farkında olduğu önemli hizmetler yaptığını söyleyerek, “Giderken de önemli projeleri burada başlatarak gidiyor. Ben Sayın Valime yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah gönlüne göre versin. Ben onun orada da çok üstün nitelikte görev yapacağını ve bayrağı yukarı taşıyacağına inanıyorum. Ama bu şehir onu yaptığı hizmetleriyle, adamlık ve insanlık adına, güzellikler adına bu şehre kattığı, duruşuyla, efendiliğiyle, cesaretiyle, hizmet etme aşkıyla hep hatırlayacaktır.” Dedi.

Reklam
Reklam

“Vali Erol Reklama Hiçbir Zaman Yer Vermedi”

Muammer Erol’un önemli bir özelliğine dikkat çeken Alpay; “Sayın Valim giderken daha evvel kısmen açıkladığımız ama onun bu şehre yüz yıllar boyunca eğitim ve öğretim hayatına, bu şehrin maddi ve manevi hayatına katkısı olacak bir önemli projede imzası vardır. Bunu birçok kimse bilmez çünkü Sayın Valimin önemli bir tarafı vardır; sessiz sedasız reklama girmeksizin sadece manevi tarafında durarak hizmeti böyle yapma taraftarıydı.” İfadelerini kullandı.

“Eğitim Vadisi Kampüsü Projesine Veli Erol’un Katkısı Büyük”

Eğitim Vadisi Kampüsü Projesinin Sayın Muammer Erol’un çok büyük emek ve katkı vererek hayata geçmesi için adımlar attığı bir proje olduğunu dile getiren Alpay, bu sebeple de bir teşekkürü hak ettiğini söyleyerek, daha evvel kısmen değindikleri Elazığ’da Kamunun maliyetinden çıkmayacak yani devletin cebinden bir kuruş çıkmaksızın Avrupa Birliği konularıyla gerçekleştirdiği 150 milyon dolarlık bir Eğitim Vadisi Kampüsü Projesi için önemli bir adımı atılmış olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Bir Diğer Önemli Proje: “Elazığ Uluova Sulama Projesi”

Bu nedenle bu projede sağladığı katkılardan dolayı bu şehre çok uzun yüz yıllar boyunca katkısını devam ettireceği için başta Muammer Erol olmak üzere şehre hizmet eden herkese teşekkür eden Alpay, Şehrimiz açısından başka bir önemli proje aslında çok uzun zamandan beridir gündemde olan Elazığ Uluova Sulama Projesiyle ilgili hazırlık olduğunu vurguladı.

“Elazığ’ın Uzun Zamandan Beri Sulama Sıkıntısı Vardı”

Projede önemli bir aşamaya geldiklerini belirten Milletvekili Alpay, “bilindiği gibi Elazığ’ı uzun zamandan beridir sulamayla ilgili bir sıkıntısı vardı bununla ilgili olarak da Elazığ Uluova Sulamasının hangi kaynaklardan ve hangi yöntemlerle yapılacağına dair bundan 3 yıl önce ihalesi yapılmıştı. Sonuçta biz bu süreci takip ettik ve teknik heyetle de çalıştık bire bir. Bahse konu projenin sonuç kısmı gündeme geldi ve bununla ilgili olarak da yaptığımız toplantıda Beyhan1 Barajından kaynak getirme suretiyle Elazığ Uluova Sulama Projesi yapılması teklif edildi. Bununla ilgili resmi yazı geçen hafta içerisinde yazıldı. Bunun anlamı şu; Elazığ Uluova Sulama Projesiyle yaklaşık 240 bin dönümlük arazi sulanacak, yaklaşık 200 bin dönümü kendi cazibesiyle yani bir enerji ihtiyacı istemeksizin suyu olacak. Bundan sonraki süreçte geçen hafta yaptığımız resmi yazışmadan sonra beklentimiz bir ay içerisinde Genel Müdürlüğün bununla ilgili uygunluk görüşünü vermesi halinde bu yıl bitmeksizin 2013’ün sonunda ek yatırım bütçesinden proje ihalesinin yapılması için çaba göstereceğiz.2014 içerisinde yatırım ihalesi, 2015 içerisinde de fiilen yapım işi başlamış olur.” Dedi.

Reklam
Reklam

“Elazığ’a Deneyimsiz Valiler Atanıyor”

Bir Gazetecinin, Elazığ Kamuoyunda hep deneyimsiz Valilerin Elazığ’a atandığı kanısının var olduğunu dile getirerek bu konuda neler söyleyeceksiniz sorusu üzerine Milletvekili Alpay; “ Devlet süreklilik esası olan kurumsal bir kimlik dolayısıyla da valilerimizin ilk görev yaptığı ya da son görev yaptığı gibi tabi tutulması olamaz Bu devletin ilk kurulduğu günden itibaren ilk defa Valiliğe başlanmak gibi bir gerçeklik var. Dolayısıyla biz dışarıdan insan ithal etmiyoruz. Bu ülkenin evladını Valilik kriterine sahip olan insanlarımızı Vali yapıyoruz. Valilik kararını veren siyasi idaredir bu konuda önemli olan gelen valimizin ne hizmet yaptığı ve bu şehre ne katkı sağladığıdır.” Diyerek cevaplandırdı.

“Vali Erol Elazığ’da Ne Gibi İşler Yaptı”

Diğer bir gazetecinin Vali Erol’un bu şehir için ne gibi işler yaptığı sorusu üzerine Alpay, “Arkadaşlar ben bunları tek tek şu anda açıklayamam. Örnek verecek olursak Eğitim Vadisi Projesi’nin başlatılmasında ve Hazar Gölü ile ilgili çok ciddi katkıları oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz