Alper, Burak, Arda Ve Sinan Transferin Gözdeleri

Futbolda 2012 - 2013 sezonu geride kalırken spor haberlerinde transferler ön plana çıkmaya başladı. Türkiye'de...

Futbolda 2012 - 2013 sezonu geride kalırken spor haberlerinde transferler ön plana çıkmaya başladı. Türkiye'de ismi en çok geçen oyuncuların ise Alper Potuk, Burak Yılmaz, Arda Turan ve Sinan Bolat olduğu belirtildi.

Mayıs ayı ile birlikte spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolcuların, önceki yılların aksine Türk oyuncular olduğu ortaya çıktı. Interpress’in araştırmasına göre, 25’i aşkın yerli futbolcu hakkında toplam 3.269 haber yayınlanırken, spor sayfalarındaki transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolcu ise Alper Potuk oldu.

Reklam
Reklam

Geçen bir aylık sürede adı önce Galatasaray ile anılan ancak son anda Fenerbahçe ile beş yıllık sözleşme imzalayan Eskişehirsporlu futbolcu Potuk, toplam 1.197 haberde yer aldığı belirlendi. Mayıs ayı boyunca Avrupa ve Türkiye Lig’inde attığı gollerle dikkatleri üstüne toplayan Galatasaray’ın gol kralı futbolcusu Burak Yılmaz, 475 transfer haberinde ismi geçerken, Atletico Madrid’te oynayan Arda Turan’ın 221 transfer haberinde yer aldığı tespit edildi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ile dergiyi kapsayan incelemesi sonucu oluşan listede, Belçika’da Standart Liege’de oynayan ve Türk Milli Takım Kalecisi Sinan Bolat, Fulham’da top koşturan Kerim Frei, Gaziantepspor’dan Cenk Tosun, Trabzonspor’un milli kalecisi Tolga Zengin, Galatasaraylı Umut Bulut ve Rubin Kazan’da oynayan Gökhan Töre’nin, Mayıs ayında yayınlanan transfer haberlerinde 150’den fazla haberde isminin geçtiği belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: