Alper Kul tek kişilik gösterisiyle Rize'de

Son zamanların en beğenilen oyuncularından olan Alper Kul

” Babamın Oğlu ” isimli tek kişilik gösterisi ile Rize'de tiyatro severlerle buluştu.

Son zamanların en beğenilen oyuncularından olan Alper Kul ” Babamın Oğlu ” isimli tek kişilik gösterisi ile Rize'de tiyatro severlerle buluştu.. 3 Mart Cumartesi gRize İsmail ünü Karaman Kültür Merkezi 'nde yapılan tek kişilik gösterisi ile Rize'lileri mest etti.

"Oğlum çok şanslı kuşaklarsınız. Ben bir kızın elini tutabilmek için iki ay peşine gezdiğimi bilirim. Şimdi internetten pide gibi gari siparişi veriliyo. Facebook´a gir, iki günde birini bulamazsan zaten salaksın.

Reklam
Reklam

Alper, yalıda mısır tarlasındayım. Garının biri beni görmedi, geçti yanımdan üzerini çıkardı, denize girdi. Mayolu, ama çıplak. Hayatımda ilk defa çıplak gari göriyırım. Hemen sindim, dikize daldım. İki yıl gözümü kapadım mı o gari geldi gözümün önüne. Liseyi bitirip milli olmaya, İstanbul´a yola çıktım."

Rize İsmail Karaman Kültür Merkezi’nde oynanan "Babamın Oğlu" adlı oyunu tek kişilik gösterisine 550 kişinin üstünde Rize'li İzledi. Sümelanın Şifresi Temel'de de komiser Rolünü Oynayan ve ayrı zamanda da Film'in yapımcısı olan Emin Albayrak'da Oyunu İzlemeye Rize'ye geldi.

Tek kişilik gösteride Alper Kul, bir baba ve oğulun kadın erkek ilişkilerini kendi kuşaklarında nasıl yaşadıklarını komik bir dille anlatırken, 20 yılda Türkiye’de nelerin değiştiğini şarkılar ve video görselleri de kullanarak izleyicisine sundu.

Oyun Sonun'da ayakta alkışlanan oyuncu Alper Kul , Rize Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'ne ve BizumGaste Ekibine Katkılarından dolayı teşekkür etii. Alper Kul oyun Sonrasında "Babamın Oğlu"adlı tek kişilik gösteriyi izleyenlerle resim çektirdi.

Reklam
Reklam

"Babamın Oğlu" adlı Alper Kul'un tek kişilik Oyunundan bir hayli zevk alan Rize'li seyirciler Alper Kul'a Teşekkür ettiklerini, " bidaha oynasa şuanda tekrar izlerim hatta bidaha da izlerim" diye konuştular.

ALPER KUL KİMDİR ?

Alper Kul, 5 Aralık 1975 yılında Trabzon ‘ da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ nde aldığı eğitimden sonra Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlayan sanatçı, Şehir Tiyatroları , DOT , IUSB (ABD), BKM gibi oluşumlarda oyunculuk yaptı. Klaus Boltze ve Mustafa Kaplan’ın atölye çalışmalarına katıldı. 1994’de Masalgerçek Tiyatrosu’nda Red Kid oyunuyla profesyonel oldu. Asya Organizasyon, DOT gibi tiyatrolarda The Learned Ladies, The American Buffalo, The Velveteen Rabbit, Waiting For The Parade, Barış, Troyalı Kadılar, Ölüm ve Oyun, Midas’ın Kulakları, Azizname, Böcek gibi oyunlarda rol aldı. İlk 1996’da Ferzan Özpetek’in Hamam filminde küçük bir rolle kamera karşısına geçti.

Çesitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman’ı (Mağara Adamı) Türkiye’de sahneye taşıdı. 2011′de Atv’de başlayan “5 er Beşer” adlı tiyatro programında yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz