Alper Pişkin: "demokrasilerde Belirleyici En Büyük Güç Halktır"

MHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Dr. Alper Pişkin, "Demokrasilerde ben ne dersem o olur...

MHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Dr. Alper Pişkin, "Demokrasilerde ben ne dersem o olur mantığı ile hareket edilemez. Halkın sesi de önemlidir" dedi.

Pişkin, son günlerin gündem konusu Taksim olaylarıyla ilgili bir soru üzerine, demokraside belirleyici en büyük gücün halk olduğuna dikkati çekerek, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bu olaylar insanların hayatının her alanında çekmiş oldukları sıkıntıların bir yansımasıdır. Yönetenlerin yetkiyi aldıktan sonra yönetim anlayışlarının halka rağmen olamayacağını, halkın istek ve dilekleri dikkate alınmadan verilecek kararların böyle tepkiler doğuracağını işaret ediyor. Olay sadece Gezi Parkı’nda kesilen ağaçların tepkisi değildir. Demokrasilerde ben ne dersem o olur mantığı ile hareket edilemez. Halkın sesi de önemlidir. En büyük belirleyici güç halktır. Olayların gidişatını kaygıyla izliyoruz. İnşallah kötü niyetli kişiler araya girerek bu durumu demokrasi dışı, arzu edilmez noktalara taşımaz diye de ümit ediyorum. Bir kez daha söylüyorum demokrasiler de en büyük belirleyici güç halktır. Halkın vermiş olduğu yetkiyi de sonsuz ve sınırsız kullanma gibi kural yoktur."

Reklam
Reklam

Seçim çalışmaları kapsamında hazırladığı tanıtım broşüründe, Alparslan Türkeş'e ait "İnsanlar açlığa, susuzluğa tahammül ederler fakat adaletsizliğe, hor görülmeye, aşağılanmaya asla müsaade ve müsamaha etmezler" şeklindeki sözünü kullanan Pişkin, bunu da şöyle açıkladı:

"Biz yıllarca kamu görevi yaparken üzerinde titizlikle durduğumuz ve önem verdiğimiz konu adalet, olmuştur. Her sıkıntıya katlanılabilir ama adaletsizlik insan onuruna yakışan bir şey değildir. Adalet müessesi, herkesin sığınabileceği son limandır. Adaletin olmadığı yerde insanlık ölmüştür. Bizim yönetim anlayışımızda adaletli olmak, en önemli ilkemiz olacaktır. Çıktığımız yolda söz verdiğimiz gibi yalansız ve doğru bir siyaset yapacağız. Yönetim anlayışımız; tarafsız, ilkeli, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı olacaktır."

Sokakta, çarşıda, pazarda gezdiğini, halkı dinlediğini, beklentilerini öğrendiğini vurgulayan Pişkin, "İnsanlar diyor ki, bizim hayatımızı kolaylaştırın, bizimle buluşun, konuşun, danışın, paylaşın. Ben de diyorum ki, 'buluşacağız, konuşacağız, danışacağız, paylaşacağız, problemi birlikte tespit edip, çözümü de birlikte üreteceğiz'. Buluşmamız zaman kısıtlamasına takılmadan, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre programlı, evde, sokakta, mahallede, belediyede her yerde olacaktır. Uzmanlarımızca hazırlanan önemli projeleri de halkımızın bilgisi ve onayına sunacağız. Ben bilirim, benden gayrısı hiçtir demeyeceğiz. Biz biliriz diyeceğiz ve hep birlikte Çukurova’yı sağlıklı yaşanır bir kent yapacağız" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: