Alperen Ocakları Başkanı Çin:28 Şubat darbecilerine hakkımı helal etmiyorum

Antalya Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Alper Çin, "İmama hatip lisesi mezunu olarak 28 Şubat darbecilerine...

Antalya Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Alper Çin, "İmama hatip lisesi mezunu olarak 28 Şubat darbecilerine hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çin, yapılan askeri müdahale ile milletin manevi duygularının sömürüldüğünü söyledi. Darbecilerin büyük şirketlere ve bankalara menfaatler sağladığını ifade eden Çin, "Binlerce insanı gerek eğitim, gerek iş, gerekse sosyal hayat içerisinde mağdur etmişlerdir. Sudan ve suç olmayan sebeplerden dolayı, hapse atarak hayatlarını kararttılar. Bu darbeciler ve onların yardımcısı olan siviller bankaları hortumladı. Yine o dönemde ülkemizden 35 milyar dolarlık bir meblağın nereye gittiği belli değil. Halkın iradesi ile seçtiklerini, yönetimden oyunlar ve tezgâhlarla uzaklaştırdılar." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Darbe yapanların siyaset ve fikir alanında karışıklıklar çeşitli olaylar tertiplediklerini belirten Çin, şunları kaydetti: "Müslüman Türk milletinin dini, manevi değerlerini de alet ederek, görevlendirdikleri konu mankenleri ile yine kendilerince olgunlaştırdıkları, şartlar gereğince yüce milletimizi ve manevi değerlerini baskı altına almışlar, yasaklarla eğitim hakkını dahi gasp ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz