Alperen Ocakları Başkanı Parlak: ÖYM'lerin Kaldırılması Iktidarın Tarihi Hatası

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Kürşad Parlak, 'Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne' geçmede...

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Kürşad Parlak, 'Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne' geçmede Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM)'in kaldırılmasının tarihi bir hata olduğunu söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Ahmet Kürşad Parlak, yaptığı basın açıklamasında, AK Parti'nin ÖYM'leri kaldırmasının, 12 Eylül referandumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne' geçeceğiz sözüyle ters düştüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

ÖYM'lerin kaldırılmasıyla terör örgütü KCK, asrın davası ve merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sanıklarının salınabileceğini belirten Parlak, bunun da terörle mücadelede zaafiyet oluşturacağını söyledi. ÖYM'lerin kaldırılmasının, en fazla, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında yaşanan şüpheli olayların üzerinin kapatılacağı endişesini taşıdıklarını anlatan Parlak, Alperen Ocakları olarak davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti. Parlak, şunları söyledi:

"ÖYM'lerin kaldırılması AK Parti iktidarının tarihi bir hatası. Bu hatayı, bu millet hiç bir zaman unutmayacak. Mahkemelerin kaldırılmasıyla hukuk çıkmaza girdi. Asrın davası ve KCK sanıkları tahliye olmayı bekliyor. Asrın davası ve KCK davasının nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Onun için ÖYM'lerin kaldırılması AK Parti'nin yaptığı en tarihi hata. Yasa değişikliği yapılırken AK Parti bunu kimseyle paylaşmadı. Gizli kapaklı yaptı. Milletimizin AK Parti'ye karşı güveni kalmadı."

Reklam
Reklam

Parlak, AK Parti'nin dış politikada sınıfta kaldığını, 2 yıl öncesine kadar Türkiye-Suriye ile vizeleri kaldırırken, bugün kanlı bıçaklı hale gelmesinin 'komşularıyla sıfır sorun politikasının' iflas ettiği anlamını taşıdığını savundu. Suriye'nin, Türkiye'nin uçağını düşürmesine karşı Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin hamasi nutuktan öte gitmediğini belirten Parlak, bu aşamadan sonra milletçe söze değil, bir ülkenin onurunun kurtulması adına eyleme geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: