Alperen Ocakları’nda Cumhuriyet Gazetesine tepki

Alperen Ocakları Elazığ İl Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesine tepki gösteren bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Alperen Ocakları Elazığ İl Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesine tepki gösteren bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Alperen Ocakları Elazığ İl Başkanı İsmail Erdoğan yaptığı yazılı açıklamasa şu ifadelere yer verdi; Sözde Gazete Özde İlkesiz Paçavra Tarafından Basın Özgürlüğü Adı Altında Peygamber Efendimize (S.A.V) ,İnançlarımıza Yapılan Hadsizliğe, Saygısızlığa Ve Mesele İslam Düşmanlığı Olunca Sesleri Herkesten Çok Yükselen Bizans Artıklarına Cevaben bu açıklamayı yapıyorum.

Kurulduğu, yayına başladığı tarihten beri Türklüğe, İslam'a ve Müslümanlara çekinmeden her türlü hakareti eden, iftirayı atan, aşağılayan Cumhuriyet Gazetesi geleneğinden sapmayarak bugün bizleri yine şaşırtmadı. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) karikatürlerini çizen, Müslümanları terörist olarak yaftalayan, ağır hakaretlerde bulunan 'Charlie Hebdo' dergisi geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğramıştı. Bu saldırının neticesinde dünyada terörü destekleyen, devlet terörünü dış politika haline getiren, bebek katili bir çok devletin lideri kol kola Paris sokaklarında İslam karşıtı söylemlerle yürümüştü. Yeri geldiğinde inanç özgürlüğünden dem vuranlar Paris'te milyarlarca Müslümanın kutsal değerlerine hakarette bulunan, aşağılayan bir derginin savunuculuğunu bu kez 'ifade özgürlüğü' maskesi altında yerine getirmişlerdi. Dünyanın her yerinde 'Charlie Hebdo' çılgınlığı baş gösterdi. Avrupadaki Müslümanları ötekileştiren, yalnızlaştıran, İslamafobi furyasını körükleyen bir derginin 'ifade özgürlüğü' hakları için Paris sokaklarında yürüdü.

Reklam
Reklam

Dünyada İslam'a karşı olan saldırıların, tutumların güçlendiği bir dönemde ülkemizde de 'Charlie Hebdo' karikatüristlerini aratmayan, bu milletin değerlerine her türlü saldırıyı gerçekleştirmek için fırsat bekleyen insanlar da yine sahneye çıktı. 'İfade özgürlüğü' kisvesi altında sosyal medyada, sokaklarda, kameraların önünde maskaralık yapanlar 'inanç özgürlüğü' söz konusu olunca sessiz kaldılar. 'İnsan hakları', 'Hümanizm', 'İnanç özgürlüğü' kavramları bu soytarılar tarafından kendi milleti, vatandaşları söz konusu olduğunda anlamını yitirdi. Kendi milletinin değerlerini unutanlar her fırsat bulduklarında bu kavramları 'İnsanlık' için milletimize, devletimize karşı silah olarak kullandı. Bugün bir kez daha emin oluyoruz ki bu soytarılıkların amacı hiç bir zaman 'insanlık' için değildi. Sadece İslam düşmanlığı yapmak için bu kavramların gölgesine sığınıyorlardı.

Cumhuriyet Gazetesi bu yayın anlayışı ve ilkesizliğiyle başta Alperenler olmak üzere bütün Türk milletinin tepkisini üzerine çekmiştir. Dünyadaki terör eylemlerine karşı hiç bir tutum göstermeyen, sessizliğini ve saygısını koruyan bu gazete yayın yaptığı topraklara, bu toprakların insanlarına, inançlarına en büyük ihaneti yapmıştır. Cumhuriyet Gazetesi ve Piyonları tarihin her döneminde bu milletten gerektiği cevabı almıştır, alacaktır. Türk milletinin teminatı Alperenlerin tepkisi, cevabı bu terbiyesizliğe en az aynı derecede olacaktır.

Reklam
Reklam

Ajans23/ Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz