Alperenlerden Devlete Çağrı

Bursa Alperen Ocakları İl Başkanı Hasan F. Altun, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrinin...

Bursa Alperen Ocakları İl Başkanı Hasan F. Altun, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrinin otopsi için açılmasına izin vemeyeceklerini söyledi.

Altun, Kaplıkaya piknik alanında yörük çadırı kurarak Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını anmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. "Yüz yılın alpereni şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutmayacağız unutturmayacağız" diyen Altun, "Bize emanet bıraktığı bu davanın bizden sonraki genç kardeşlerimize ulaşmasını sağlayacağız, davasına sahip çıkan biz alperenler var oldukça şehadetinin faili meçhuller arasında yer almasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Alperen Ocakları Başkanı Altun, "Şehit liderimizin kabrinin 10 - 15 yıl sonra otopsi için açılmasına kimseye fayda sağlamayacağını dillendireceğiz. Böyle bir şeye de bizler müsaade edemeyiz. Büyüklerimiz gerekli kurum ve kuruluşlara bu olayın aydınlatılmasını sağlayacak detaylı bilgileri ve belgeleri sunmuştur. Onlara sadece helikopterin parçalarını askerlerin neden söktüğünü, sökülen parçaların nereye gittiğini ve en önemlisi de Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün “Helikopter parçalarını keçiler yemedi ya” sözünün netliğe kavuşturulması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Eğer bu olay çözüme kavuşturmazlar ise iktidarı dönemi boyunca faili meçhulleri çözmekle övünenler, devletin itibarının Keş dağlarında karlar altında kaybolduğunu ispatlamış olacaklardır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: