Alpet'ten tartışmalı reklama ilişkin açıklama

İSTANBUL (İHA) - ALPET tarafından yapılan yazılı açıklamada, reklam kampanyasında "sporda dostluk ve yardımlaşma" teması çerçevesinde espirili bir senaryoyla sadece yeni ürün tanıtımının amaçlandığı belirtildi. Tartışmalar nedeniyle üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, ALPET'in tüm kulüplere eşit mesafede bulunduğu ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen ve Galatasaraylı taraftarların oynadığı reklam filmine ilişkin eleştirilerin ardından Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş.'den (ALPET) yazılı açıklama geldi. Açıklamada, 24 Mayıs 2007 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamayla, ALPET Torojet reklam kampanyası içeriğinden rahatsızlık duyulduğunun bildirildiği ifade edildi. ALPET Torojet reklamları ile şirketin yeni performans yakıtları tanıtımı yapıldığına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"ALPET'in daha önce yayınlamış olduğu 'İlk Hedef: 5. Büyük' futbol temalı reklam kampanyalarında Fatih Terim, Ahmet Çakar, Osman Tamburacı, Kazım Kanat ve Ziya Şengül ile çalışmalar yapılmıştır. ALPET Torojet reklam kampanyasında da futbol dünyasının tanınmış ismi Ali Şen ile aynı tema çerçevesinde işbirliği yapılmıştır."
Açıklamada, ALPET Torojet reklam kampanyasında "sporda dostluk ve yardımlaşma" teması çerçevesinde espirili bir senaryoyla sadece yeni ürün tanıtımının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca "Bahsi geçen reklam kampanyası ile tarihinde UEFA ve Süper Kupa sahibi olarak eşsiz bir başarıya ulaşmış değerli kulübümüz Galatasaray Spor Kulübü ve camiasının rencide edildiğinin düşünülmüş olması, tarafımızda büyük üzüntü yaratmış olup böyle bir amaç kesinlikle söz konusu değildir. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü ve ALPET, Galatasaray logolu/amblemli çay bardağı kampanyası, stat reklamları, Galatasaray TV ve Galatasaray Dergisi ile ortak çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada ALPET'in tüm kulüplere eşit mesafede bulunduğuna dikkat çekildi.