ALPİMATYA'da dereceye giren okullar ve öğrenciler ödüllendirildi

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları'nca ilköğretim 5. ve 8. sınıflar arasında geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen...

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları'nca ilköğretim 5. ve 8. sınıflar arasında geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen Matematik Yarışması(ALPİMATYA)'nda dereceye giren okullar ve öğrenciler ödüllendirildi.

Hamamize İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Çakar, Özel Alparslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fikret Dokumacı, İlköğretim Müdürü Ahmet Koç, Okul Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Sezgin, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Çakar, burada yaptığı konuşmada, 72 okuldan 633 öğrencinin katıldığı yarışmanın çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Çakar, "Matematiği sevdirmek için yola çıkan ve böyle bir organizasyonun 6’ıncısı gerçekleştiren Alparslan Eğitim Kurumları'nın idarecilerine, öğretmenlerine, yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri, onların okul müdürlerini, danışmanlarını ve ailelerini de tebrik ediyorum. Matematik tüm bilimlerin anasıdır. Bu ders adına yapılan yatırımların da çok önemli buluyoruz. Milli eğitim müdürlüğü olarak, bu tür yarışmaları desteklemek ve teşvik etmek bizim görevimizdir.'' dedi.

Reklam
Reklam

72 farklı okuldan 633 öğrencinin katıldığı yarışmada 5. sınıflar arasında birinci olan Trabzon Merkez Temel Yaşar İlköğretim Okulu öğrencisi Kaan Ethem Kurucu oldu. Çaykara Zeki Bilge İlköğretim Okulu öğrencisi Enes Kaan Özkürt'un ikinci olduğu yarışmada, üçüncülüğünü ise Araklı Yılmaz Çebi İlköğretim Okulu öğrencisi Hamza Abdullah aldı. 8. sınıflarda Merkez Bener Cordan İlköğretim Okulu'ndan Onur Akdeniz birinci olurken, Of Miktat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu'ndan Alperen Altunkaya ikinci, üçüncü ise Merkez Bener Cordan İlköğretim Okulu'ndan Ömer Faruk Sevim oldu. Okular arasında ise birinci Merkez Bener Cordan İlköğretim Okulu, Of Miktat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu, üçüncü ise Sürmene Ayşe Kırali İlköğretim Okulu oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, rehber öğretmenler ve okullara çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: