Alsancak'taki Silahlı Kavga

İZMİR (A.A) - İzmir'de geçen yıl şubat ayında Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı

İZMİR (A.A) - İzmir'de geçen yıl şubat ayında Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davaya devam edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin C. ve Hakan U. ile tutuksuz yargılanan H.E. ve tarafların avukatları katıldı.

Adliye dışında ve mahkeme salonunun etrafında geniş güvenlik önleminin alındığı davada E.D. tanık olarak dinlendi.

Ölen İdris Turşak'ın avukatı Mehmet Korkut, olayın başlangıcını gösteren görüntü kaydında Turşak'a yapılan saldırının göründüğünü, bu nedenle görüntü kaydının netleştirilmesini istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Suçun "iştirak halinde" işlendiğini savunan avukat Korkut, "Duruşmada dinlenen tanık E.D'nin beyanları ile emniyet ifadesi çelişmektedir, kabul etmiyoruz" dedi.

Tutuklu sanıklar Yasin C. ve Hakan U'nun avukatları tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, çözümü istenen görüntülerin saat ve dakikasının avukat Mehmet Korkut tarafından mahkemeye bildirilmesine, duruşmaya gelmeyen tanıkların bir sonraki celseye zorla getirilmelerine, gıyabi tutuklu sanık H.S'nin aranmasının devamına, tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay-

Alsancak'taki Meksika Sokağı üzerinde geçen yıl 3 Şubat'ta meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport'ta bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre bir gün önceki kumar organizasyonu nedeniyle tartışmıştı. Silahlı kavgada, Esat Beşok kafasından, Yasin C. ise kolundan yaralanmış, İdris Turşak da öldürülmüştü. Kafede oturan bir kişi de eline isabet eden kurşunla yaralanmış, yaralı Esat Beşok ise 17 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Yasin C, Hakan U, H.E, İ.E.T. ve hakkında yakalama kararı bulunan H.S için "kasten insan öldürme","kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama" ve "ruhsatsız tabanca taşıma" suçlarından müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açmıştı.

Davanın önceki celselerinde tutuklu sanıklar H.E. ve İ.E.T. tahliye edilmişti.

Muhabir: Gülcan Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: