Altay: İşçi Ve Bağ-Kur Emeklileri Yokluk Ve Sefalet Içinde Yaşıyor

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, işçi...

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin geçim sıkıntısı çektiğini belirtti. Altay, "İşçi ve Bağ-Kur emeklileri yokluk ve sefalet içinde yaşıyor." dedi.

Nihat Altay, yaptığı açıklamada, ömürlerinin çoğunluğunu prim ödeyerek geçiren çalışanların emekliliklerinde mağdur edildiğini öne sürdü. Altay, Bağ- Kur ve işçi emeklilerinin mevcut ekonomik şartlarda hayatta kalma mücadelesini verdiğini ifade etti.

Ömürlerinin son demlerinde müreffeh yaşaması gereken emeklilerin sefalete terk edildiğini öne süren Nihat Altay, "Ömürlerinin büyük bir bölümünde prim ödeyen çalışanlar, emekli olduktan sonra karınlarını zor doyurmaktadır. Yıllarca emek verip emeklerinin karşılığını alamayan emekliler, yaşlılık döneminde ek bir iş de yapamayacakları için geçim sıkıntısı içinde birilerine muhtaç yaşamaktadır. 603 TL emekli maaşı alanın olduğu günümüzde bunun da 50 ile 100 lira arası sağlık giderlerine kesilmektedir. Geriye kalan maaşla elektrik, su, yakıt, ocak, ulaşım, giyim, telefon ve okul giderleri hesaplanırsa, gıdaya ayıracak tek kuruşun kalmadığı gibi açlık sınırının bin 100 lira olduğu günümüzde içler acısı tablo ortaya çıkmaktadır."

Reklam
Reklam

Emekli maaş artışlarının TÜFE'ye endeksli olduğunu ancak maaşlar çok düşük olduğu için enflasyon düzeyinde yapılan artışların emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamadığını hatırlatan Altay, şunları kaydetti: "Yani 6 aylık yüzde 4 zam devede kulak değildir. Çözüm olarak derece, basamak ve kademeler arasındaki uçurum ortadan kaldırılarak tüm emeklilere iyileştirici bir zam yapıldıktan sonra zamları TÜFE artışına göre endekslemek birazda olsa tatmin edici ve adil olacaktır. Yetkililere; milletvekili emekli maaşlarının dörtte biri kadar işçi ve Bağ-Kur emeklilerine maaş verilirse birçok sıkıntıdan kurtulmuş olacağını aksi halde 10 milyona aşkın insanın vebali üzerlerinde olacağını hatırlatmak isteriz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: