Altepe, Başkanı Olduğu Birliğin Merkezini Ziyaret Etti

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğin İstanbul Eminönü’ndeki merkezini ziyaret...

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğin İstanbul Eminönü’ndeki merkezini ziyaret etti.

İstanbul’da bir dizi temasta bulunan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Birliğin eğitim ve yurt dışı programları hakkında bilgi alan Başkan Altepe, “Geniş kapsamlı düşünerek çalışmalarımızı ve eğitim programlarımızı sürdürmemiz sevindirici. Marmara Bölgesi'ndeki 234 belediyenin çatı kuruluşu olduğumuz gerçeğini bir an olsun aklımızdan çıkarmadan çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edilmesini istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

“HALİÇ, YUNUSLARIN GİRDİĞİ TERTEMİZ BİR DENİZ OLDU”

Başkan Altepe’nin birlik binasında bulunduğu sırada Galata Köprüsü'nden Haliç’e giren yunuslar ilgi odağı oldu. Haliç’e yunusların girmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “18 sene önce kötü kokudan etrafında durulamayan Haliç, artık yunusların bile girdiği tertemiz bir deniz oldu. İstanbul’da 18 sene önce başlayan dönüşüm, bütün hızıyla devam ediyor. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlayan zihinsel dönüşüm Kadir Topbaş döneminde de sürüyor ve bu dönüşüm sayesinde bugün Haliç’e yunuslar giriyor. Yine İzmit Körfezi’nde balıklar yeniden yaşamaya başladıysa il sınırının büyükşehir sınırı olmasının etkisi büyük." şeklinde konuştu.

Altepe, 18-19 Aralık tarihlerinde düzenleyecekleri ve Türkiye genelinde büyük ses getireceğine inandığı ‘Değerimiz, Derdimiz, Denizimiz: Marmara Sempozyumu'nda Türkiye’de çevre çalışmaları konusunda devrim nitelikli adımların atılmasını sağlayacak konuları gündeme getireceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz