Altepe: Sağlık turizmi için desteğe hazırız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte sağlık turizminin güçlenmesi adına yapılacak her çalışmaya destek...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte sağlık turizminin güçlenmesi adına yapılacak her çalışmaya destek olacaklarını söyledi.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) tarafından Çelik Palas Otel’de düzenlenen toplantı, sağlık sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi. Bursa’nın her yönden gelişmesi ve sağlıklı geleceğin temellerinin atılması hedefiyle çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada, sağlık turizminin de Bursa ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Merkezi hükümet tarafından son 10 yılda yapılan yatırımların sağlıkta Türkiye’yi Avrupa’nın da ilerisine taşıdığını kaydeden Başkan Altepe, yaşlı Avrupa nüfusunun tıbbi ihtiyaçların giderilmesi noktasında Türkiye’nin farkına varıldığını, bu nedenle de Bursa’da sağlık turizmi adına yapılacak çalışmaların şehre büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Sağlık turizminin ekonominin kalkınmasına ivme katacağını da söyleyen Başkan Altepe, sağlık turizmi adına Bursa’da yapılacak girişimlere aktif katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, "Bugün sağlık turizmi, normal turizmin 10 katı kadar fazla gelir sağlıyor. Bu nedenle sağlık sektörü, turizm pastasından çok ciddi pay alıyor. Bursa olarak bizler de insanları sağlıklarına kavuşturarak mutlu etmek ve bu sektörden payımızı almak istiyoruz. Sağlıkla ilgili yapılacak işlerde her zaman destekçiyiz. Bursa’nın sağlık turizminden payını alması için yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.

BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin ise sektörün dünyada 100 milyar dolarlık bir ticari hacme sahip olduğunu söyledi. Esgin, "Hindistan ve Tayland örnekleri ortada. Hindistan bu pastadan yüzde 7 alıyor. Biz ise yüzde 1'in altındayız. 110 bin sağlık turistimiz var. Oysa 1980'li yıllardan sonra turizmde önemli mesafe aldık. Şu an 30 milyon turistimiz var. Katma değeri düşük bir turizm yapıyoruz. Sağlık turizminde bir turist 8 bin dolar bırakıyor. Artık sağlık turizmine yönelmenin vakti geldi. Cari açığımızdan bahsediyoruz. Cari açığı niye sağlık turizmi kapatmasın? Bunlar hayal değil. Biz hayallerimiz olduğunu söylemiştik. Bunları derken hayallerin gerçek olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda kendini aşan hastanelerimiz var. Valiliğimiz bu konuda yaptığı çalışmalarla bizleri yüreklendirdi." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz