Altepe: Yunuseli Havaalanı’nın Bursa’ya zararı varsa projeden vazgeçeriz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl ilgili kurumlarla protokol imzaladıkları Yunuseli Havaalanı'yla ilgili...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl ilgili kurumlarla protokol imzaladıkları Yunuseli Havaalanı'yla ilgili olarak gelecek hafta bir heyetin sahada inceleme yapmak için Bursa’ya geleceğini söyledi. Şu ana kadar projenin uygulanmaması için önemli bir engel olmadığını ifade eden Başkan Altepe, “Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüklerinden gelecek heyet, inceledikten sonra projenin Bursa’ya zararı olacağı belirlenirse, vazgeçebiliriz.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı Heykel’deki tarihi binada yapıldı. Toplantının açılışında son bir ayda hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendiren Başkan Altepe, Yunuseli Havaalanı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık 15 yıldır kapalı olan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılması konusunu yerel seçimler öncesinde gündeme getirdiğini hatırlatan Altepe, gerek sanayicilerden gerekse Bursalılardan olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.
Tek amaçlarının Bursa ekonomisine katkı koymak olduğunu vurgulayan Altepe, “Bursa’da 580 yabancı firma var. Bursa ekonomisi hızla büyüyor. Sanayinin yanında sağlık turizminden de pay almak istiyoruz. Biz yeni bir havaalanı yapmıyoruz. Mevcut havaalanı işler hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.
Bu konu ile ilgili çalışmaların ilgili tüm kurumlarının görüşleri alınarak titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Altepe, şöyle devam etti: “Bu konuda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve bakanımızın katılımıyla bir yıl öce protokol imzalamıştık. Yine 15 gün önce Ankara’da hem DHL Genel Müdürü hem de Sivil Havacılık Genel Müdürleriyle toplantı yaptık. Hazırladığımız projeler onaylandı. Sadece Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün mania kriterleri ile ilgili geçtiğimiz günlerde gönderdiği yazı sıkıntı oluşturdu. Şimdi önümüzdeki hafta Bursa’ya bir heyet gönderecekler. Alanın kriterlere uygun olup, olmadığını, neler yapılması gerektiğini tespit edecekler. Biz de onların istediği şartlara göre tekrar oturup, kararlaştırırız. Ancak şuan görünen 12–14 binanın tıraşlanması gerekiyor. Onlar da sonradan yapılan kaçak katlar. Bizim için önemli olan bölgeye 'değer mi katacak, zarar mı verecek?' Biz, Bursa’ya büyük bir değer katacağına inanıyoruz. Ancak Bursa’nın zararına olacaksa vazgeçebiliriz. Biz bir değer katmak istiyoruz. İş yapmazsanız sorun olmaz. Zaten bu konuyla ilgili 15 yıldır da bir şey yapılmamış.”

Reklam
Reklam

"BÜYÜK PARALAR HARCAMAYIZ"
Projede Büyükşehir kasasından büyük paralar harcanmayacağını ifade eden Altepe, kulenin onarılmasıyla ilgili Özdilek firmasıyla anlaştıklarını, terminal binalarının yenilenmesi konusuna da BTSO ve görüştükleri işadamlarının sıcak baktığını kaydetti.
Başkan Altepe, “Seyrüseferle ilgili elektronik aksamı da Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Biz sadece çevre düzenlemelerini yapacağız. Ancak havaalanlarının bulundukları bölgelere değer kattıkları unutulmamalı. İstanbul’daki havaalanları çevresindeki Ataköy, Florya, Yeşilköy hep marka semtler. Sağlık turizmi bizim için önemli bir fırsat. Bir turist 600 dolar, sağlık turizmi için gelen turist ise 8 bin dolar bırakıyor. 20’şer 30’ar kişilik özel uçaklarla Bursa’ya gelseler, bundan Bursa kazanır.” şeklinde konuştu.
Toplantıda dairelerden meclise gelen teklifler, komisyonlardan gelen evraklar ve 31 adet önerge de görüşülerek karara bağlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz