Alternatif Enerjili Araçlar Yarışında İstanbul Üniversitesi 1. Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Alternatif Enerjili...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda dereceye girenlere ödülleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından verildi.

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapılan yarışlara, 40 üniversiteden Formula G-Güneş Arabaları Yarışına 41 takım, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araba Yarışlarına 24 takım katıldı. Formula G. Güneş Arabaları yarışında birinciliği İstanbul Üniversitesi, ikinciliği Anadolu Üniversitesi, üçünçülüğü ise İstanbul Teknik Üniversitesi aldı. Hidromobil dalındaki yarışta ise, birinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi, ikinciliği Gaziantep Üniversitesi, üçüncülüğü ise Ankara Üniversitesi kazandı.

Reklam
Reklam

Yarışmalarda dereceye giren üniversiteler adına ödülleri, takım pilotları, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'in elinden aldılar.

Ödül töreninin ardından Bakan Ergün, Kocaeli programını tamamlayarak Ankara'ya hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: