Alternatif Güzergah Sınırda Ticaret Hacmini Arttırmayı Hedefliyor

Suriye Arap Cumhuriyeti'nde muhalifler ve yönetime bağlı ordu birlikleri arasında yaşanan karışıklığın Türkiye ve Suriye...

Suriye Arap Cumhuriyeti'nde muhalifler ve yönetime bağlı ordu birlikleri arasında yaşanan karışıklığın Türkiye ve Suriye arasındaki ticari hacmi zedelememesi için transit geçişlere alternatif güzergah belirlendi. Mersin-Mısır- Suudi Arabistan üzerinden Ro Ro servislerinin hizmet vereceği tarih ise 26 Nisan Perşembe günü olarak açıklandı.

Suriye tarafından iptal edilen serbest ticaret anlaşmasının ardından ülkede baş gösteren ayaklanmalardan olumsuz etkilenen nakliyeciler için alternatif güzergah belirlendi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz güzergahın belirlenmesinde Irak üzerinde birçok görüş alışverişinde bulunulduğunu ancak herhangi bir çözüm alamadıklarını söyledi. Özellikle nakliyecilere seslenen Dernek üyesi Yılmaz, ilk seferin ALCOR firmasına ait 85 araçlık Ro Ro gemisi ile bu hatta çalışan firmaların erken rezervasyon yaptırmalarını istedi. Yılmaz, "Ro Ro hattı 3 gün içinde Suudi Arabistan (DUBA) limanına ulaşacağı bu zaman süresi maliyet olarak Suriye üzerinden yapılan transit geçişlerden daha uygun bir maliyet oluşturacaktır. Bu durum ticari hacme de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Nakliyeciler için akaryakıtta uygun fiyat, geçiş ücretlerinde yapılan artışlar ve Türk şoförlerine yönelik saldırıların söz konusu güzergahın belirlenmesinde etken olduğunu belirten arası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'nın Mısır Ro Ro hattının gerçekleşmesinde araç başı bin dolar toplamda 30 milyon dolar devlet teşvik desteğinde bulunmasından dolayı teşekkürlerini sundu.

ALCOR Deniz İnşaat ve Özel Taşımacılık şirketi Genel Müdürü Kemal Öztürk de, belirlenen güzergahın aynı zamanda Kuzey Afrika'ya açılan bir kapı niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: